Telefoni
29.11.2014 13:41
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Supermobilnik HTC M9 kmalu med nami?

Mobilnika HTC M9 in M9 Prime bosta po vsej verjetnosti ponujena v prodajo šele v naslednjem letu.
Mobilnika HTC M9 in M9 Prime bosta po vsej verjetnosti ponujena v prodajo šele v naslednjem letu.

Na spletu so se začele širiti govorice, da naj bi podjetje HTC kmalu ponudilo v prodajo novo družino pametnih mobilnih telefonov, ki bodo pisani na kožo zahtevnim uporabnikom. Sprva bosta na voljo modela M9 in M9 Prime, ki se bosta v osnovi razlikovala le po vgrajenem procesorju. Model M9 Prime naj bi bil namreč opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 805, medtem ko bo model M9 razpolagal s procesorjem Qualcomm Snapdragon 810.

Prva pametna mobilna telefona družine M9 bosta zlahka prepričala tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike, saj bosta opremljena s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk, sistemskim pomnilnikom kapacitete treh gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom z do 128 gigabajtov prostora. Na njem bo seveda nameščen mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop, dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa bo zagotavljala baterija zmogljivosti 3.500 miliamperskih ur. Zajemu kakovostnih fotografij naj bi bil kos digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk.

Podjetje HTC naj bi pametna mobilna telefona M9 in M9 Prime ponudilo v prodajo v prvi polovici naslednjega leta. Kljub temu so številni poznavalci prepričani, da bi lahko gigant mobilne telefonije novosti javnosti predstavil še pred koncem letošnjega leta.


Prijavi napako v članku