Programska in razvojna orodja
21.09.2016 12:23
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Stric Google znova navdušuje – tokrat z novo potovalno aplikacijo Google Trips

Stric Google znova navdušuje - tokrat z novo potovalno aplikacijo Google Trips
Stric Google znova navdušuje - tokrat z novo potovalno aplikacijo Google Trips

Odslej naprej bomo lahko za pomoč pri planiranju naših počitinic in ostalih potovanj poprosili skorajda že “vsemogočnega Googla”. Google Trips, iOS in Android aplikacija, kombinira podatke Google Maps in ostalih prispevkov popotnikov v želji po nudenju personaliziranega “turističnega vodiča”, ki bo uporabniku pomagal pri potovanju, rezervacijah, iskanju znamenitosti, restavracij in še mnogo več.

Zelo koristna lastnost aplikacije Google Trips je ta, da ima vsako mesto, ki ga želi uporabnik aplikacije obiskati, poseben “predalček” v sekciji “Trip” in tja lahko s preprostim klikom prenesemo vse informacije o tej destinaciji in do teh informacij dostopamo “off-line”. Medtem lahko za vsako destinacijo preko raznobarvnih kartic dostopamo do različnih sekcij: “Saved places”, “Day Plans”, “Food & Drink”, “Getting around”, “Things to do”, “Reservations” itd. Aplikacija še zdaleč ni namenjena samo zbiranju informacij, temveč je zelo interaktivno naravnana. Google Trips uporabniku ponudi najpopularnejše dnevne načrte in splošne načrte potovanj za top 200 mest na svetu. Te informacije bazirajo na preteklih obiskih popotnikov in turistov, ki jih je Google sestavil v “top liste”.

Google je posvetil veliko časa uporabnikovi produktivnosti na samem potovanju, saj aplikacija Google Trips sama razporedi potencialne obiske znamenitosti in ostalih atrakcij glede na uporabnikove časovne predispozicije. Recimo, če aplikaciji poveste, da imate čas za obisk neke znamenitosti le dopoldan, bo aplikacija sama predlagala kaj bi si še bilo dobro ogledati v neposredni bližini prvotnega cilja. Ni slabo kajne? Takšne in podobne funkcije lahko definitivno pomagajo pri planiranju raznih ogledov in dnevnih načrtov, še posebej, če smo v časovni stiski – kar je zelo pogosto.

Poleg tipične turistične funkcije, ki naj bi jo Google Trips aplikacija imela, je aplikacija sposobna izslediti ugodne letalske lete, sobe v hotelih, avtomobile in rezervacije v restavracijah, kar to aplikacijo postavlja ob bok aplikacijam kot je TripIt, ali pa Airbnb, ki prav tako načrtuje oz. že dokončuje Airbnb Trips aplikacijo, ki bo svoj fokus usmerila prav na potovalne storitve. Posebej prepričljiva je Google Trips aplikacija še zaradi ene posebnosti, in sicer avtomatsko shranjuje rezervacije z Gmaila in jih organizira v potovanja, ki so odprta in aktualna v aplikaciji.

Nova Googlova aplikacija prinaša zanimive koristi za turiste in popotnike, hkrati pa bo dobro služila kot sredstvo zbiranja podatkov za Google. Pa smo spet tam kajne? Kakorkoli že Google Trips je že na voljo za Android in iOS.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku