Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
Slušalke
Življenjski slog
Monitorji
Poslovne rešitve
Tipkovnice in miške
23.11.2022 09:54
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste že unovčili digitalni bon? Časa imate le še nekaj dni

Čas za vnovčenje digitalnih bonov se izteka.
"Pri oddaji naročila s koriščenjem digitalnega bonav spletnih trgovinah je potrebno biti pozoren na predvideni rok izdaje oziroma dobave. 30. november je zadnji dan, priporočam pa vsekakor kak dan prej," pravi Aljoša Domijan.
"Pri oddaji naročila s koriščenjem digitalnega bonav spletnih trgovinah je potrebno biti pozoren na predvideni rok izdaje oziroma dobave. 30. november je zadnji dan, priporočam pa vsekakor kak dan prej," pravi Aljoša Domijan.

Čas za vnovčenje digitalnih bonov se izteka. Kako je z rokom za vnovčenje, kaj so si potrošniki najpogosteje privoščili in druga aktualna vprašanja smo zastavili Aljoši Domijanu, partnerju v podjetju Gambit trade d.o.o., ki upravlja eno največjih slovenskih spletnih trgovin Enaa.com. Zaupal nam je tudi top 5 idej za tiste, ki ne veste za kaj bi bon še lahko unovčili ter zanimivo anekdoto o tem, kaj vse so nekateri želeli z bonom kupiti. Med drugim so bili zaželeni celo erotični izdelki. V kratkem intervjuju boste lahko prebrali tudi o tem, kako so si to razlagali kupci.

Do kdaj je rok za vnovčenje t. i. digitalnih bonov? Vemo, da je uradni rok 30.11.2022, pa je možno vse urediti na ta dan ali je treba postopek za vnovčenje opraviti kak dan prej?

Black Friday in Cyber Monday 28. novembra z vikendom vmes je verjetno najboljši in tudi zadnji trenutek za vnovčenje digitalnega bona.  Prodajalci bomo 30. novembra verjetno zadnje račune vnašali še pozno v noč. Pri oddaji naročila v spletnih trgovinah je zato potrebno biti pozoren na predvideni rok izdaje oziroma dobave. 30. november je zadnji dan, priporočam pa vsekakor kak dan prej.

Česa ljudje na spletu kupujejo največ in kateri izdelki so bili »hit« pri vnovčenju digitalnih bonov na Enaa.com?

Začelo se je popolnoma nepričakovano z Apple Airpods slušalkami. Že prvi dan smo prodali vse. Na srečo je bilo zalog po Evropi dovolj in smo lahko v nekaj dneh zagotovili nemoteno dobavo. Hit so postali tudi e-bralniki in tablice. Družine z več otroki so bone združile in kupile še en prenosnik.

Nabor tega, kaj lahko kupimo z digitalnim bonom, je velik. Obstaja kak splošen opis vsega, kar si lahko privoščimo z boni?

Če kdo digitalnega bona še ni porabil, pa ne ve, kaj bi kupil, predlagam, da si za teh 150 evrov privošči nekaj luksuza, na primer monitor večje resolucije ali z OLED zaslonom. Vrhunska tipkovnica in miška se tudi hitro izkažeta za dober nakup.

Kaj bi vi izpostavili na primer kot top 5 idej, tistih najbolj tipičnih idej, kako unovčiti bon?

Takole v zadnjem hipu, če ne bi imel kakšne posebne želje, bi si kupil 1TB ali celo 2 TB zunanji SSD disk. Na drugo mesto bi dal tablični računalnik ali e-bralnik, pač tisto, česar nimam. Kdor ima tudi ob gledanju televizije vedno ob sebi pametni telefon, bo zagotovo med reklamami raje brskal po tablici kot pa po telefonu. Na četrtem mestu je boljši monitor, kjer 150 evrov predstavlja ogromno razliko v kakovosti. In na koncu bi spomnil še na digitalni papir.

Kaj pa, če je vrednost nakupa recimo višja od vrednosti bona. Se da na primer preostanek doplačati na obroke? Kakšne so možnosti?

Nakupi z digitalnim bonom so pravzaprav enaki kot običajni nakupi, le da kupcu od kupnine odštejemo vrednost bona. Razliko pa lahko doplača na kakršenkoli način, tudi s hitrimi in ugodnimi krediti.

Imate za konec kakšno zanimivo zgodbo, ko je kdo želel kupiti nek izdelek in je spraševal, če lahko zadevo tudi kupi z digitalnimi boni, pa nakup niti slučajno ni sodil v to kategorijo?

Na Enaa.com smo se res kar nasmejali. Kar nekaj erotičnih izdelkov proizvajalci ponujajo z aplikacijami, torej so digitalni, mar ne? Takšno je bilo prepričanje nekaterih kupcev. Sicer pa je bilo precej vprašanj, zakaj ne morejo kupiti varnostnih kamer, pametnih zvočnikov, skratka praktično vsega za pameten in varen dom. Največ pa je bilo seveda vprašanj za pametne telefone, saj to je tudi računalnik v njem, ali ne? Pravila pa so jasna in koriščenje ne zajema kar vsega povprek, le da je v izdelku drobec tehnologije ali zanj obstaja aplikacija.

Če bi radi izkoristili še zadnji trenutek in niste prepričani, kako se zadeve lotiti in kdo je do bona upravičen ter za katere izdelke ga lahko unovči, preberite članek Vse, kar morate vedeti o digitalnih bonih ’22


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
digitalni boni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

PRONET Kranj, d.o.o.

Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Tel: 04 2 800 800
Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako ... Več