Telefoni
26.02.2018 09:01
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Max vam pomaga zmanjšati račun za telefon

Samsung Max vam pomaga zmanjšati račun za telefon
Samsung Max vam pomaga zmanjšati račun za telefon

Navdušenci nad mobilno telefonijo se zagotovo spomnite mobilnega spletnega brskalnika Opera Max, ki je zagotavljal prihranke in zmanjšal količino podatkov, prenesenih prek mobilnih omrežij. Na žalost je podjetje Opera Software konec lanskega leta to priljubljeno aplikacijo nepričakovano umaknilo. Razlog (vsaj uradni) naj bi bil ta, da se tovrstni spletni brskalnik ne sklada s politiko podjetja Opera na področju spletnih brskalnikov.

Na srečo je podobno aplikacijo pred kratkim razvil Samsung in tudi ta sliši na ime Max. Njena naloga je prav tako podobna, saj pomaga pri zmanjševanju in nadzorovanju porabe podatkov v aplikaciji pri povezavi v mobilna omrežja. Aplikacija omogoča »stiskanje« spletnih strani in večpredstavnostnih vsebin, uporabniki pa se lahko odločijo za varčevanje podatkovnega prometa za posamično aplikacijo in ne le klasično varčevanje s podatkovnim prometom za vse aplikacije hkrati.

Samsung Max pripomore tudi k zagotavljanju večje mere zasebnosti, in sicer s šifriranjem prometa ter zaščito identitete na spletu. Novost je mogoče že prenesti za mobilne naprave Android s spletnega portala Google Play, in sicer na spletni povezavi http://bit.ly/Sasmung-Max-Android. Ta je žal trenutno na voljo le za mobilne naprave Samsung.


Prijavi napako v članku