Mrežna oprema
17.01.2022 14:36
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste zadovoljni z Wi-Fi omrežjem v vašem skladišču?

Sposobnost hitrega razvrščanja izdelkov in učinkovit nadzor zalog je ključno za ohranjanje konkurenčnosti. Konkurenčnost podjetja, ki proizvaja ali ponuja izdelke, je danes bolj kot kdaj koli odvisna od učinkovitega delovanja Wi-Fi omrežja.

Tukaj prihajajo do izraza najboljše prakse pri načrtovanju Wi-Fi omrežij. V Smart Comu imamo izkušnje s snovanjem, uvajanjem, konfiguriranjem in odpravo težave v delovanju omrežij v skladiščnih okolij, ki se zanašajo na delovanje Wi-Fi omrežja.

Uporabite spodnje informacije v vašem trenutnem oziroma prihajajočem projektu za uvedbo ali nadgradnjo Wi-Fi omrežja v skladišču. Postavitev učinkovitega Wi-Fi omrežja v skladišču je zapleten in zahteven proces.

Wi-Fi omrežje v skladišču in izzivi pri postavitvi

Učinkovito delovanje Wi-Fi se začne s pravilno postavljenimi zahtevami do omrežja in dizajnom omrežja. Vsako skladišče je drugačno, zato so tudi zahteve različne. Vseeno pa obstaja nekaj podobnosti med skladišči, ki vplivajo na delovanje Wi-Fi omrežja:

  • Veliko kovine v prostoru
  • RF (Radio Frequency) motnje
  • Različne vrste inventarnega materiala
  • Stroji
  • Visoki stropi
  • Zamrzovalniki, hladilniki
  • In drugo.

Območje, v katerem je potrebno zagotavljati pokritost z Wi-Fi radijskim signalom, je veliko. Kabel za prenos podatkov in napajanje mora potekati do vsake Wi-Fi dostopovne točke. Te dostopovne točke so običajno nameščene na višini do 10 metrov, včasih celo več, da bi se izognili poškodbam, ki jih lahko povzroči viličar ali kakšno drugo orodje za manipulacijo z izdelki v skladišču.

Načrtujte arhitekturo in topologijo Wi-Fi omrežja

Gre za bistveno bolj zahtevno načrtovanje kot v pisarniških prostorih.

Obstajata dva načina izdelave načrta. Prvi je napovedni (predictive) model. Tloris načrta prostora v točnem razmerju in z označenimi materiali zidov se uporablja za napovedovanje, kako bi izgledalo pokrivanje prostora z Wi-Fi radijskim signalom v okolju, ki zahteva upoštevanje trenutnih dejavnikov okolja.

Drugi pristop je hibridni z uporabo Wi-Fi dostopovne točke na palici (AP-on-a-Stick), ki omogoča postavitev testne dostopovne točke na ustrezno višino. Ta metoda zahteva več časa za izvedbo, vendar daje natančnejše rezultate za načrtovanje.

Ne pozabite na uporabniške naprave, ki se priključujejo na Wi-Fi omrežje

Identifikacija vsake vrste naprave, ki zahteva dostop do Wi-Fi omrežja, je ključnega pomena pri načrtovanju Wi-Fi omrežja. Ni nenavadno videti naprave starejše generacije, ki se uporabljajo pri kritičnih procesih znotraj poslovnega skladišča. Naprave, kot so skenerji, IoT naprave, temperaturni in gibalni senzorji pogosto uporabljajo zastarelo tehnologijo, vključno z vgrajenimi adapterji za Wi-Fi signal.

Mikrolokacija in namestitev dostopovnih točk sta ključnega pomena. Poglejte kako pravilno določiti dostopovne točke in ohranite svojo konkurenčnost >>


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Smart Com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več

Biro oprema Žolnir d.o.o.

Kovinarska ulica 10, 3000 Celje, Tel: 03 491 94 00
Ali lahko vaša pisarna funkcionira brez pisarniške opreme? Ste se kdaj vprašali, katere so glavne prednosti sodobne pisarniške opreme na vašem delovnem mestu? Vse odgovore ... Več

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več