Računalništvo, telefonija
27.11.2020 08:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste pripravljeni na prihodnost in delo na daljavo?

.. Nihče med nami ne more z gotovostjo napovedati, kaj se bo v prihodnje dogajalo z našimi podjetji, a glede na trenutno fluidnost razmer po svetu je naslednje vprašanje povsem na mestu: je zdaj pravi čas, da v svoj način dela vnesemo več agilnosti? ..
Vzpostavite okolje, ki podpira varno delo na daljavo in si zagotovite neprekinjeno poslovanje.
Vzpostavite okolje, ki podpira varno delo na daljavo in si zagotovite neprekinjeno poslovanje.

Potreba po digitalizaciji se hitro povečuje. Prava izbira tehnologije in infrastrukture je ključnega pomena, če želimo preživeti v nemirnem okolju. Poskrbeti moramo, da so naša podjetja v stiku z najnovejšimi trendi ter svoje time opremiti s tehnologijami in sistemi, ki podpirajo delo na daljavo.

Kako pripravljeno je bilo vaše podjetje na delo na daljavo, preden je prišlo do nepričakovanih sprememb? Ste pripravljeni zamenjati utečen način delovanja za nekaj, kar bolje ustreza ‘novi normalnosti’? Podjetja so na različnih stopnjah digitalne zrelosti. Poslovna pokrajina, v kateri delujejo, jim ponuja mnogo hibridnih, modernih oblik delovnega okolja, v katerem se papirni procesi prepletajo z digitalnimi.

Nekatere organizacije so na spremembe morda nekoliko slabše pripravljene, a novi pogoji vztrajajo in nas silijo v prilagoditve. To seveda ne pomeni, da morajo biti le-te zapletene ali drage. Če bi vam rekli, da vam bo trajnejši prehod na oddaljeno delo prinesel precejšnje koristi, kaj bi storili najprej?

Vidiki uvedbe dolgoročnega dela na daljavo

Organizacija, ki želi poskrbeti za učinkovit prehod na dolgoročno delo na daljavo, mora imeti ekosistem, ki podpira digitalno voden pristop. Pozornost je treba posvetiti štirim glavnim področjem:

1) Tehnologija – tehnološke odločitve, ki jih boste sprejeli, bodo odločilno vplivale na uspešnost vašega sistema dela na daljavo. Infrastruktura, naprave in digitalna orodja vaših zaposlenih naj bodo zasnovani tako, da nudijo fleksibilnost. Ni dovolj, da namizne naprave nadomestite s prenosniki – tudi dostop do tiskalnika in optičnega bralnika odlične kakovosti sta pomembna. Ne smemo pozabiti niti na vzdrževanje in servis – dobra povezava z informatiki je pomembna, če želite redne in pravočasne posodobitve ali popravke.

2) Orodja za sodelovanje – vaša infrastruktura in naprave delujejo v povezavi z orodji za obdelavo poslovno-kritičnih informacij. Rešitve za upravljanje informacij so postale element vsakega uspešnega sistema dela na daljavo. Oblačne storitve lahko tako močno izboljšajo vaše poslovanje. Preverite obstoječi sistem – še zlasti, če ste v nuji uporabili prvo rešitev, ki vam je bila na voljo. Poiščete rešitev, ki najbolje ustreza vašemu poteku dela in varnostnim zahtevam.

3) Premostitev vrzeli med papirnim in digitalnim poslovanjem – lahko je govoriti o oblikovanju timov, ki bodo delali na daljavo, če imamo za to na voljo oblačno storitev. Ste še vedno na začetku digitalne preobrazbe in vezani na papirno poslovanje? Ste težje opravljali delovne naloge, ker niste mogli dostopati do vseh dokumentov in vzpostaviti digitalnega poteka dela? Vsaka organizacija je drugačna, načelo ‘ena rešitev za vse’ pa tu ne deluje. Potrebujete strategijo, kako priti do želene točke in časovni okvir. Najti morate namreč ravnovesje med razpoložljivo infrastrukturo ter papirnimi in digitalnimi procesi.

4) Izvedba – informacije so srce vsakega podjetja. Učinkovito upravljanje njihovega toka pa znak uspešnosti. V času, ko je neprekinjeno poslovanje ključnega pomena, ni težko razumeti, zakaj je kombinacija prave tehnologije, orodij za povezovanje in učinkovitega upravljanja dokumentnih procesov tako izjemnega pomena za uspešnost vašega podjetja.

Naložba v ekosistem, ki podpira digitalno voden pristop, se vam bo bogato obrestovala v delovni storilnosti in finančnih rezultatih.

Delo na daljavo kot konkurenčna prednost

Živimo v dinamičnem času, polnem neznank. Je vaše podjetje pripravljeno? Pospešite svoj proces digitalizacije in posodobite strategijo dela na daljavo, zato investirajte v usposabljanje in podporo svojih zaposlenih.

Canon za delovno okolje prihodnosti (Canon Future Workspace)

Canon Digital Transformation Services vam v enem produktu prinaša vso potrebno strojno in programsko opremo ter paket svetovalnih storitev, ki bodo vašemu podjetju v podporo pri prehodu v delovno okolje prihodnosti. Canon Future Workspace združuje upravljane storitve tiskanja z vrsto rešitev za sodelovanje, ki vam bodo pomagale optimizirati upravljanje vsebin in dokumentov ter racionalizirati poslovne procese.

Ali ste vedeli? 24 % zaposlenih je po nastopu dela od doma izjavilo, da niso imeli dostopa do pomembnih informacij in sistemov, ki jih potrebujejo za delo, zato je bila njihova delovna storilnost manjša.

Več na: www.copia-biro.si! (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COPIA BIRO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COPIA BIRO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COPIA BIRO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več