Računalništvo, telefonija
01.07.2015 10:18
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste pripravljeni na davčne blagajne?

Z napovedjo uvedbe davčnih blagajn se je pojavilo veliko različnih rešitev, ki z različnimi pristopi rešujejo problematiko izdajanja računov po 1. januarju 2016. Vendar, ali so res vse rešitve primerne za vsakogar?
Ste pripravljeni na davčne blagajne?
Ste pripravljeni na davčne blagajne?

Na vprašanje, kakšen sistem izbrati, ni enostavnega odgovora. Glede na dejstvo, da je danes internetna povezava praktično povsod, je smiselno razmišljati o rešitvah v oblaku. Ena takšnih je sistem eBir.si podjetja Biromatik NT, d. o. o.

Povezovanje storitev je danes nujno in eBir odlikuje integracija s storitvami UJP.NET (B2B), kar zelo poenostavlja delo s prejemanjem in izdajanjem e-računov. Prav tako eBir omogoča uporabo storitev e-Arhiva Pošte Slovenije, kar v praksi pomeni, da lahko iz sistema direktno arhiviramo izdane in prejete dokumente. Omogočena je tudi integracija s sistemom bizBox.eu, na voljo pa je tudi kompletna baza vseh poslovnih subjektov Republike Slovenije.

Trgovinsko poslovanje z maloprodajo

V najbolj osnovnem paketu je samo možnost izdajanja in pošiljanja e-računov. V nadaljevanju je na voljo celotno trgovinsko poslovanje z vsemi dokumenti (ponudba, predračun, potrditev, dobavnica, račun). Vsi dokumenti so vnaprej pripravljeni in skladni z zakonom. Na voljo so tudi prevodi vseh dokumentov v angleškem in nemškem jeziku. Ko je dokument napisan, se lahko enostavno odda v sistem UJP.NET, izpiše ali pa enostavno pošlje po elektronski pošti. Dokumentom lahko dodajamo priloge ali obogatena besedila (RTF) in slike. Pripravimo lahko bazo artiklov (identov), kjer lahko poleg vseh osnovnih podatkov dodamo tudi sliko in črtno kodo. Obstaja tudi maloprodajni račun z možnostjo izpisa na tiskalnik POS.

»Offline« maloprodaja

Predstavljajte si, da je pred vašo blagajno vrsta nestrpno čakajočih kupcev. Internetna povezava je slaba ali pa ne deluje. Verjetno raje ne razmišljate o tem scenariju, zato pa sistem eBir ponuja »offline« maloprodajno blagajno. Rešitev je kot aplikacija dostopna v trgovini Google Play in je brezplačna, namesti se lahko na katerokoli tablico Android. Program se prek interneta sinhronizira s sistemom eBir, naloži vse potrebne šifrante in izmenja podatke. S povezavo Bluetooth se lahko poveže na tiskalnik POS in tako predstavlja celovito blagajniško storitev. Delo z blagajno je zelo enostavno, pripravljene so različne optimizacije glede na vrsto blagajne. Za hitro izbiro artiklov se lahko določijo bližnjice, artikli pa se lahko opremijo tudi s slikami. Po sinhronizaciji podatkov je mogoče izpisati vse maloprodajne evidence. Storitev je idealna za podjetja, ki za plačilo svojih storitev ali blaga prejemajo gotovino ali druge oblike plačila.

Arhiviranje in potrjevanje prejete pošte

Sistem eBir omogoča tudi skeniranje in arhiviranje prejetih dokumentov ter njihovo nalaganje v eArhiv Pošte Slovenije. Prejete dokumente lahko nato po sistemu podpisovanja pregledajo odgovorne osebe in jih podpišejo ali z obrazložitvijo zavrnejo. Podpisovanje poteka na spletu in je zelo enostavno. Mogoč je tudi uvoz vseh prejetih računov z vsemi prilogami iz sistema UJP.NET.

Brez skrbi po 1. januarju 2016?

Sistem eBir brez visokih začetnih stroškov ponuja praktično kompletno trgovinsko poslovanje z maloprodajo in likvidacijo prejete pošte. Sistem je v oblaku, kar v veliki meri poenostavlja poslovanje, hkrati pa odpadejo skrbi za varovanje in arhiviranje podatkov.

Če želite več informacij, obiščite spletno stran ebir.si ali pa pokličite na 02/3000 360. (oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več