Računalništvo, telefonija
03.06.2020 14:00

Deli z drugimi:

Share

Ste pred epidemijo potovali z EasyJetom?

Če ste že pred epidemijo potovali s priljubljenim nizkocenovnikom EasyJet, potem je zelo verjetno, da so bili vaši podatki v bazi ukradenih podatkov.
Ste pred epidemijo potovali z EasyJetom?
Ste pred epidemijo potovali z EasyJetom?

EasyJet je pred kratkim javnosti naznanil, da so bili pri podjetju žrtev zelo sofisticiranega napada na njihove strežnike. Nepridipravi naj bi tako dobili podatke o imenih, priimkih, e-poštnih naslovih in datumih potovanj več kot 9 milijonov ljudi po vsem svetu.

Če so bili tudi vaši podatki odtujeni, ste do 26. maja prejeli obvestilo s strani EasyJeta. V kolikor obvestila niste prejeli, vaši podatki niso bili odtujeni.

EasyJet je v izjavi za javnost zapisal tudi, da so bili odtujeni tudi podatki o plačilnih karticah več kot 2208 uporabnikov. Vse uporabnike so že obvestili in jim ponudili pomoč.

Zaradi tega napada se je neodvisna odvetniška služba v Veliki Britaniji odločila vložiti skupinsko tožbo v višini 18 milijard funtov. Zatrujejo namreč, da so bili podatki ukradeni že v janurjaju, vendar so javnost obvestili šele sedaj. Prav tako zatrjujejo, da imajo potrošniki po členu 82. akta GDPR pravico do odškodnine v primeru izgube nadzora nad osebnimi podatki.

Zato so javnosti predstavili poseben obrazec, s katerim se lahko vsak, ki je prejel sporočilo od EasyJeta, lahko pridruži tožbi in zahteva odškodnino. Tako naj bi vsak upravičenec prejel 2000 funtov oziroma 2200 evrov.

Obrazec je dostopen na spletni strani https://theeasyjetclaim.com/


Prijavi napako v članku