Igre
07.02.2010 08:25
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Star Trek Online bolje od pričakovanj

Igra je presegla začetna pričakovanja.
Igra je presegla začetna pričakovanja.

Po vseh težavah med njenim razvojem je 2. februarja končno izšla težko pričakovana masovna spletna igra Star Trek Online. Sprva so jo razvijali v studiu Perpetual Entertainment, in sicer že med leti 2004 in 2008, vse dokler ni studio propadel zaradi finančnih težav. Tako so razvoj 28. julija 2008 prevzeli fantje pri Cryptic Studios.

Sedaj, teden dni po izidu, avtorji priznavajo, da so nad uspešnostjo igre presenečeni celo sami. Niso namreč pričakovali, da bo v tako kratkem času število registriranih igralcev preseglo milijon. Seveda so presrečni tudi pri Atariju, ki je igro založil. Upajo pa, da se bo število naročnikov še povečalo in se v prihodnje tudi obdržalo v tako velikem številu. Mnogo je namreč tovrstnih iger, kjer je začetni naval igralcev velik, a nato igra ne izpolni pričakovanj in pride do znatnega osipa naročnikov. Če ne drugega lahko v tem primeru avtorji računajo na “trekije” – zveste oboževalce vsega povezanega z Zvezdnimi stezami.

Samo dogajanje v igri bo postavljeno v čas 30 let po filmu Star Trek: Nemesis. V tem času bo vesolje zopet v popolnem kaosu, Romulanom bo katastrofa uničila matični planet, Klingonom bo postalo dolgčas in se bodo zapletli v boj s Federacijo, poleg tega pa se bodo zopet pojavili Borgi, ki si nas bodo nadvse želeli asimilirati. Nič kaj mirno ozračje, torej. In tu nastopimo mi, v vlogi Klingona ali federacijskega kapitana se bomo trudili svoji strani prinesi zmago. Bodisi z diplomatskim ali bolj neposrednim, akcijskim pristopom. Žal pa ne bomo mogli igrati Borgov, kar je škoda, saj bi se verjetno marsikdo rad znašel za krmilom ene izmed njihovih kock. Je pa res, da bi v tem primeru odpadel del z diplomacijo, glede na njihov precej bolj neposreden pristop k reševanju težav.


Prijavi napako v članku