Strojna oprema
08.09.2006 07:33

Deli z drugimi:

Share

SSL VPN koncentrator

NETGEAR je ponudil ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312), enostavno in zanesljivo rešitev SSL VPN, ki omogoča varen oddaljeni dostop do omrežnih virov za mala in srednje velika podjetja z manj kot 100 uporabniki, za katerega ni potreben odjemalec.

Naprava omogoča podjetjem povečanje produktivnosti oddaljenega zaposlenega osebja, z varnim dostopom do omrežja podjetja iz standardnega spletnega brskalnika, in sicer z uporabo priljubljenega protokola Secure Sockets Layer (SSL) za e-poslovanje. Slednje je mogoče kadarkoli in od koderkoli. Ker v oddaljeni računalnik ni treba namestiti posebne odjemalske programske opreme, lahko mobilni zaposleni varno, enostavno in poceni dostopajo do omrežja podjetja od koderkoli, potrebujejo le računalnik s standardnim spletnim brskalnikom in dostopom do interneta.

“Naše stranke so želele enostavnejšo alternativo “tradicionalnim” rešitvam IPSEC – pri katerih je potrebno za oddaljen dostop v vsak posamezni računalnik naložiti odjemalsko programsko opremo – vendar brez zmanjšanja varnosti,” je dejal Vivek Chugh, direktor linije izdelkov pri NETGEAR-u. “NETGEAR ProSafe SSL VPN Concentrator (SSL312) omogoča oddaljeni dostop prek spleta, za katerega ni potreben odjemalec, njegova uporaba je enostavna, namestiti pa ga je mogoče varno in z majhnimi operativnimi stroški. V želji, da bi malim in srednje velikim podjetjem ponudili funkcije, s katerimi bi se izboljšala produktivnost, smo strokovnjakom IT omogočili zagotavljanje oddaljenega dostopa z uporabo priljubljene tehnologije SSL VPN.”

Prvi odzivi strank na napravo NETGEAR’s ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312) so bili po vsem svetu pozitivni. “Namestili smo SSL VPN Concentrator, novo napravo podjetja NETGEAR, jo aktivno preizkusili in ugotovili, da je njena namestitev enostavna, funkcije in cenovna dostopnost pa zanimiva ne le za nas, ampak tudi za naše stranke,” je dejal Eric Hutchinson, inženir za omrežja pri Integrated Enterprise Solutions, Inc., podjetju za računalniško svetovanje s sedežem v kraju Wappingers Falls, v državi New York.

NETGEAR-ova naprava ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312), cenovno najučinkovitejša rešitev SSL VPN v industriji, ki nima licenčnih omejitev, ima dvoje vrat 10/100 Ethernet in konzolna vrata za upravljanje. Napredne funkcije naprave SSL312 so: podpora SSL za varnost in zasebnost, orodja za konfiguracijo varnostnih nastavitev, ki omogočajo popoln nadzor nad dostopom posameznih uporabnikov in arhitekturo brez odjemalca, s čimer ni stroškov namestitve, konfiguracije in vzdrževanja odjemalske programske opreme.

Naprava SSL312 je združljiva z različnimi okolji za shranjevanje podatkov, kjer se preverja pristnost uporabnikov, kot so Microsoft Active Directory, LDAP in RADIUS, poleg tega pa je združljiva tudi s standardnimi požarnimi zidovi, na primer z NETGEAR-ovo linijo usmerjevalnikov ProSafe VPN Firewall Router, s čimer je zagotovljena popolna varnostna rešitev.

NETGEAR ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312) bo pri nas na voljo novembra po priporočeni prodajni ceni 109.000 SIT brez DDV.


Prijavi napako v članku