Programska oprema
17.12.2007 13:25

Deli z drugimi:

Share

SPSS najbolj priznana rešitev za rudarjenje podatkov

SPSS sporoča, da je bila njegova tehnologija rudarjenja podatkov izbrana za vodilno rešitev v neodvisni raziskavi analitskega podjetja Rexer Analytics. To priznanje potrjuje uspeh, ki ga je SPSS dosegel letos, saj mu je uspelo okrepiti vodilni položaj na trgu napovedne analitike.

Poročilo Rexer Analytics, ki je obravnavalo aplikacije za rudarjenje podatkov, analitična orodja in praktične izzive, navaja, da skoraj polovica (48 %) izvajalcev rudarjenja podatkov v okviru več kot ducat gospodarskih panog v 35 državah najpogosteje navaja SPSS kot njihovo temeljno orodje. SPSS je tudi priznano orodje pri rudarjenju podatkov v sistemih upravljanja odnosov s strankami (CRM) in telekomunikacijah.

“Naša raziskava analizira delo, mnenja in skrbi več kot 200 izvajalcev rudarjenja podatkov in daje celovit pogled na izzive, s katerimi se srečujejo strokovnjaki s tega področja,” je dejal dr. Karl Rexer, ustanovitelj in zastopnik podjetja Rexer Analytics. “Dejstvo je, da so uporabniki, ki posvečajo pozornost enostavnosti, zmogljivostim ravnanja s podatki in zmožnostim upravljanja z zelo obsežnimi podatkovnimi zbirkami naklonjeni uporabi SPSS.”

Rudarjenje podatkov, eden temeljev napovedne analitike, razkriva vzorce v podatkih z napovednimi tehnikami. Rudarjenje podatkov podjetjem omogoča povečati dobičkonosnost na podlagi odnosov s strankami, odkrivanja prevar in izboljšanega upravljanja tveganj. SPSS-ova tehnologija napovedne analitike pomaga izboljševati poslovne procese z usmerjanjem, optimiziranjem in avtomatizacijo sprejemanja odločitev.

“Veseli smo, da raziskava podjetja Rexer Analytics potrjuje naš položaj na trgu in našo produktno strategijo,” je povedal Colin Shearer, višji podpredsednik za tržno strategijo v SPSS. “Naši izdelki niso samo najbolj razširjeni, pač pa dokazujejo, da naša nadgradljiva in dostopna tehnologija najbolje odgovarja zahtevam trga. Zato smo številka ena med podjetji, ki želijo popolnoma izkoristiti vrednost svojih podatkovnih virov in s tem izboljšati svoje poslovanje.”

SPSS je bil letos že večkrat pohvaljen in nagrajen. Bil je uvrščen v Gartnerjev Magični kvadrant za rudarjenje podatkov, KDnuggets ga je označil za vodilnega ponudnika programske opreme za rudarjenje podatkov, Nucleus Research pa mu je namenil nagrado za dosežke pri strateškem odločanju letalskega prevoznika American Airlines.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več