Računalništvo, telefonija
22.11.2016 22:02
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sprostite se s pomočjo pametnega telefona

Sprostite se s pomočjo pametnega telefona
Sprostite se s pomočjo pametnega telefona

Pametni telefoni niso zgolj orodja za večjo produktivnost ali platforma za igranje iger. Lahko vam pomagajo tudi ob koncu napornega dneva. Na voljo so namreč aplikacije s pomočjo katerih se boste spočili in sprostili. Dobra stran uporaba v nadaljevanju predstavljenih aplikacij je tudi hitra dostopnost. V primeru, da vam delavnik dopušča se lahko sproščate tudi tekom dneva in na ta način poskrbite za ustrezno vitalnost in energijo, ki se zahteva na vašem delovnem mestu.

Najbolj priporočljiva je uporaba aplikacije Calm. S pomočjo slušalk vas popelje na plažo, deževni gozd, ob mirno jezero in podobno. Aplikacija namreč posreduje vizualne in audio posnetke iz različnih lokacij in vas na ta način pomirja. Dolžina posnetka se lahko predhodno nastavi tako da v primeru, da zaspite aplikacija ne bo delovala ves čas. Že pri brezplačni različici je na voljo dovolj različnih scenarijev, ki vam bodo posredovali raznoliko izkušnjo. Poslušanje padanja dežja v deževnem gozdu in oglašanja živali vas brez dvoma popelje v povsem drugi svet.

Za ljubitelje meditacij je prav tako na voljo veliko različnih alternativ. Med drugim se lahko poslužite aplikacije Headspace. Vsak dan si vzemite si 10 minut in s pomočjo dihalnih vaj pomirite svoje telo in duha. V primeru, da vam bo aplikacija koristna se lahko odločite za plačljivo različico. S tem boste pridobili ure in ure vaj s pomočjo katerih se lahko lažje spravite v stanje meditacije. Na podoben način deluje aplikacija Address Stress, ki vsebuje navodila za pravilno dihanje in vas na ta način pomirja. Brezplačna različica vsebuje vaje za dve minuti in deset minut. V primeru, da se odločite za plačljivo verzijo pa lahko zbirate med različnimi programi, ki trajajo tudi do dva tedna.

Malo drugačen način sprostitve pa ponujajo pri Thunderspace 5k. Aplikacija naj se uporablja v kombinaciji z zvočniki. V zaprtem prostoru predvaja simulacijo nevihte. Zvočni efekti naj bi vplivali na vaše telo in duha in vas ob tem pomirjali. Na zaslonu pametnega telefona se tudi izvaja video animacija grmenja in prikazovanja strel. V primeru uporabe v nočnem času tako lahko nastane zanimivo vzdušje.Prijavi napako v članku