Računalništvo, telefonija
04.09.2011 10:49

Deli z drugimi:

Share

Spremenjena grafična podoba Amazona

Glavni razlog za prenovo, je najverjetneje prilagajanje spletne strani tabličnim računalnikom.
Glavni razlog za prenovo, je najverjetneje prilagajanje spletne strani tabličnim računalnikom.

Nov grafični vmesnik je veliko manj natrpan in lažji za navigacijo, medtem ko je izbor barv precej nevtralen ,glede na to da prevladujeta siva in bela barva. Čeprav prenovljene spletne strani na zaslonu izgledajo veliko bolje od starih, pa je glavni razlog za prenovo najverjetneje prilagajanje spletne strani Amazon.com tabličnim računalnikom, kar ni nič nenavadnega, glede na to da je podjetje za oktober najavilo začetek prodaje svojega tabličnega računalnika.

Najbolj so preoblikovati storitve, ki jih bodo uporabniki tabličnih računalnikov najbolj koristli: Instant Video, MP3 Store, Cloud player, Kindle, Cloud Drive, App Store za Android, prenos iger, programske opreme, in avdioknjig. Gre seveda za izdelke, ki jih ima Amazon že v ponudbi. Pri Amazonu so najavili proizvodnjo 800.000 kosov tabličnega računalnika mesečno, ki bo na voljo v dveh različicah: 7-palčni in 10-palčni različici. Družba, ki je od Quanta Computers že naročila komponente za manjšo različico , bo le tega sprostila v sredini oktobra.

S proizvodnjo 10-palčnega tabličnega računalnika bodo začeli v začetku prihodnjega leta, pri tem pa bodo sodelovali s podjetjem Foxconn, ki je znano po svojem dolgoročnem sodelovanju z Applom. Pričakovati je, da bo Amazonov malček bistveno cenejši od konkurence. Pri Amazonu so namreč povedali, da se bodo odrekli delu svojega dobička, s čemer bodo ta tablični računalnik približali širšemu krogu uporabnikov, razliko pa nameravajo pokriti s prodajo prilagojenih vsebin – knjig, glasbe, filmov in aplikacij.


Prijavi napako v članku