Računalništvo, telefonija
08.01.2020 16:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte prvi Sonyjev avtomobil

Spoznajte Sonyjev prvi avtomobil
Spoznajte Sonyjev prvi avtomobil

Če Hyundai lahko gradi leteče taksije, zakaj ne bi Sony mogel izdelovati avtomobilov? Kot kaže je na CES-u mogoče prav vse in Sony je to dokazal. Japonski tehnološki gigant je namreč predstavil svoje konceptno vozilo Vision S, s katerim je pokazal, da lahko v prihodnje vstopi na trg avtomobilov.


Na prvi pogled Vision S izgleda kot Tesla Model 3, na prednji strani pa malce spominja na Porschejev dizajn. Seveda gre za električno vozilo, ki je opremljeno s 33-imi senzorji, med drugim z radarjem, lidarjem in številnimi kamerami. Kljub vsemu pa je Sony najbolj ponosen na to, da jim je uspelo združiti vse te zbrane podatke iz senzorjev in kamer ter ponuditi bolj čisto verzijo analitike z manj napakami. Mogoče mnogi ne vedo, da Sony ni čisti novinec na tem področju: njihovi CMOS senzorji, enaki, kot tisti, ki jih vstavljajo v kamere, se že uporabljajo v vozilih, kot je Toyota Corolla in Lexus NX.


Sonyjev razvoj lidar tehnologije – »oči« avtonomnega avtomobila, ki mu omogočajo, da zazna, kako daleč je od ovir – je poskrbel za dodatno presenečenje. Tekma za cenejšim, bolj zanesljivim lidarjem je postala najbolj pomembno področje avtomobilske industrije. Sony se bo tako moral soočiti z že uveljavljenimi akterji, kot so recimo Quanergy in LeddarTech, še bolj pa bo moral paziti na podjetji Velodyne in Bosch.


V notranjosti Sonyjevega Vision S je, po pričakovanjih, velik panoramski ekran, ki se razprostira od dna vetrobranskega stekla. Zakaj po pričakovanjih? Ker je Sony že kar nekaj časa eden glavnih proizvajalcev televizij. Podobno kot pri modelu Byton M-Byte ima tudi Vision na zadnjih sedežih dva ekrana in pa 360-stopinjski, panoramski avdio sistem.


»Verjamemo, da bo evolucija mobilnosti spremenila definicijo avtomobila, kot novega prostora zabave«, je povedal Sonyjev glavni izvršni direktor, Kenichiro Yoshida. Električna platforma, ki jo uporablja Vision S, je plod znanj Magninih inženirjev. Magna, kanadski velikan proizvodnje avtomobilov med drugim skrbi tudi za GM, Ford, Mercedes in tudi Teslo. Sony pa je pri razvoju konceptnega vozila imel pomoč številnih drugih partnerjev, med drugim podjetij Qualcomm, Continental in Nvidia.


Prijavi napako v članku