Računalništvo, telefonija
12.04.2019 13:57

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte prvi prenosnik za igre z drsno tipkovnico!

Novi prenosnik za ljubitelje iger Acer Predator Helios 700 je resnično nekaj posebnega.
Novi prenosnik za ljubitelje iger Acer Predator Helios 700 je resnično nekaj posebnega.

Pri podjetju Acer so prenovili njihovo ponudbo naprednih prenosnikov, ki so namenjeni najzahtevnejšim igriačarjem, ki nikakor ne prisegajo na kompromise. Tu gre za nadvse zanimivo družino igričarskih prenosnih računalnikov Predator Helios, ki bo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Prenosnik Acer Predator Helios 700 je namreč opremljen s kar 43,9-centimetrskim oziroma 17,3-palčnim zaslonom, superzmogljivim Intelovim procesorjem Core i9 in navito grafično kartico Nvidia GeForce RTX 2080 oziroma GeForce RTX 2070 za nekoliko »manj zahtevne« ljubitelje iger, pri čemer je zaslon na voljo tako z ločljivostjo 1.080p s povprečno frekvenco 144 sličic na sekundo kot z impresivno ločljivostjo 4K.

Prenosni računalnik Acer Predator Helios 700 lahko opremimo s sistemskim pomnilnikom do kapacitete 64 gigabajtov ter s pogonom Solid State do enega terabajta prostora oziroma s trdim diskom z do dvema terabajtoma prostora. Novost v primerjavi s konkurenco pa dejansko izstopa po nenavadni tipkovnici, ki je drsna, Celotna tipkovnica lahko namreč zdrsne navzdol, pri čemer se na vrhnji strani razkrije velika sledilna plošča ter dva masivna zračnika. Ta pripomoreta k precej bolj učinkovitemu hlajenju strojnih komponent ter k bolj učinkovitemu igranju računalniških iger.

Izjemni prenosni računalnik Acer Predator Helios 700 za igranje najzahtevnejših iger bo najprej na voljo v Združenih državah Amerike in seveda ne bo poceni. Ameriški trgovci bodo za vstopno različico novosti namreč zahtevali kar preračunanih 2,391 evrov, v Evropi pa se bo njegova maloprodajna cena gibala okoli 2.700 evrov.

Pri tem velja še omeniti, da je podjetje Acer za nekoliko manj zahtevne ljubitelje iger pripravilo prenovljeni prenosni računalnik Predator Helios 300. Ta je na voljo v rdeče in beli barvni kombinaciji ter je opremljen s hitrim 144 herčnim zaslonom, strojna oprema pa je nekoliko šibkejša v primerjavi z modelom Helios 700. Novost je namreč opremljena z Intelovim procesorjem do modela Core i7-8750H (na voljo je tudi Core i5-8300H), grafično kartico Nvidia GeForce RTX 2070, GeForce RTX 2060 in novimi modeli grafičnih pogonov družine GeForce GTX ter s pogonom Solid State do 5112 gigabajtov prostora oziroma s trdim diskom z do dvema terabajtoma prostora. Tu imamo na izbiro dva kakovostna zaslona, in sicer s 15,6-palčno in 17,3-palčno diagonalo ter z ločljivostjo 1.080p, s povprečno frekvenco 144 sličic in odzivnim časom treh milisekund. Prenovljeni Acer Predator Helios 300 bo naprodaj v juniju, začetni model pa naj bi trgovci vrednotili na okoli 1.500 evrov, kar pa niti ni veliko glede na to, da gre za prenosni računalnik namenjen igranju iger.


Prijavi napako v članku