Računalništvo, telefonija
06.09.2016 09:39
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte mobilni telefon z dvema procesorjema in strojno opremo, da te kap!

Podjetje Turing Robotics Industries je pripravilo telefon, ki bi lahko nadomestil zmogljive osebne računalnike.
Podjetje Turing Robotics Industries je pripravilo telefon, ki bi lahko nadomestil zmogljive osebne računalnike.

Podjetje Turing Robotics Industries je pred kratkim razkrilo zasnovo pametnega mobilnega telefona, ki je opremljen z dovolj zmogljivo strojno opremo, da lahko nadomesti zmogljive osebne računalnike. Koncept telefona z razvojno oznako Cadenza je namreč opremljen s kar dvema procesorjema Snapdragona 830, 12 gigabajti sistemskega pomnilnika in terabajtom prostora za shranjevanje podatkov, pri čemer je 512 gigabajtov pomnilnika vgrajenega v telefon, dodatnih 512 megabajtov pa je mogoče pridobiti z uporabo dveh 256-gigabajtnih pomnilniških kartic microSD.

Za izris kakovostnih slik je na voljo zaslon s 5,8-palčno (14,7-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 2.560 x 1.440 slikovnih točk, medtem ko sta za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc na voljo dve slikovni tipali, ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk. Kamera lahko zajema celo videoposnetke ločljivosti do 6K, za namene telefoniranja pa so na voljo kar štiri teže za telefonske kartice SIM. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja naj bi novincu zagotavljale tri grafenske baterije kapacitete 2.400 miliamper ur in gorivna celica zmogljivosti 1.600 miliamper ur.

Na vgrajenem pomnilniku pametnega mobilnega telefona Cadenza podjetja Turing Robotics Industries je nameščen mobilni operacijski sistem Swordfish OS, ki temelji na osnovi sistema Sailfish. Če bo šlo vse po sreči, bo prvi delujoči prototip nadvse zmogljivega pametnega mobilnega telefona nared v teku naslednjega leta, prodaja pa naj bi stekla med letoma 2017 in 2018.


Prijavi napako v članku