Programska in razvojna orodja
31.10.2020 09:10
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte Googlovo orodje, ki spletne strani pretvarja v zanimive videe

Spoznajte Googlovo orodje, ki spletne strani pretvarja v zanimive videe
Spoznajte Googlovo orodje, ki spletne strani pretvarja v zanimive videe

Če imate kakršnokoli produktno spletno stran, si verjetno želite, da bi lahko vašim strankam, poslovnim partnerjem, ali komurkoli drugemu na preprost način predstavili čim več informacij o produktu, kajne? Eden takšnih načinov predstavitve bi lahko bil video. Za to pa seveda potrebujete nekoga, ki zna spletno stran lepo pretvoriti v video, kar pa od vas zahteva dodatna finančna sredstva. Googlova ekipa umetne inteligence razvija prav posebno rešitev, ki spletno stran avtomatsko pretvori v video.

Googlovo orodje URL2Video vam bo v pomoč pri konvertiranju spletne strani v kratek video. Vse, kar boste morali narediti je, da boste določili format končnega videa, torej trajanje in dimenzije. URL2Video bo karseda poskušal obdržati jezik originalne spletne strani, v videu pa bo uporabil različne elemente, kot so tekst, slike in morebitni videoposnetki, ki jih bo našel na spletni strani.

Umetno inteligentni model se uči s pomočjo intervjujev dizajnerjev, ki so določili tiste najbolj pomembne aspekte spletne strani, v smislu hevristike. Glede na zastavljene parametre, model analizira spletno stran in razvrsti ključne elemente. Nato vse združi z navodili uporabnika, ki določi glavne in najbolj pomembne elemente, ki morajo v videu izstopati in izdela video. Ko URL2Video izdela video, lahko sami spreminjate barve in ostale oblikovne nastavitve videa, da ga čim bolj približate vašim željam.

Google pa ni edino podjetje, ki se ukvarja z razvojem takšnega umetno inteligentnega orodja. Baidu je na primer že zgradil podoben model, ki generira novičarske videe z glasovnim “voice-over” posnetkom. V prihodnosti si Googlova ekipa umetne inteligence želi dodati to zmožnost dodajanja avdio posnetka, ki bi videu zagotovo dvignil vrednost.

Več o Googlovem orodju URL2Video, ki bo kmalu na voljo za uporabo, si lahko preberete TUKAJ.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku