Računalništvo, telefonija
12.10.2013 08:42

Deli z drugimi:

Share

Splunk Enterprise 6

Pri Splunku so v teh dneh predstavili novo različico programske rešitve Splunk Enterprise 6, ki prinaša veliko uporabnih izboljšav.
Splunk Enterprise 6
Splunk Enterprise 6

Operativna inteligenca za vsakogar

Splunk Enterprise je vodilna platforma za operativno inteligenco v realnem času. To je enostaven, hiter in varen način za iskanje, analiziranje in vizualizacijo velikih količin strojnih podatkov, ki jih ustvarjajo vaši IT sistemi in tehnološka infrastruktura – naj bo le-ta fizična, virtualna ali v oblaku.

Splunk Enterprise 6 je Splunkova najnovejša različica, ki vam omogoča:

  • zmogljivo analitiko za vsakogar, ki deluje neverjetno hitro,
  • popolnoma prenovljeno uporabniško izkušnjo,
  • zmogljivejša razvoja okolja za enostavno razširitev platforme.

Zmogljiva analitka za vsakogar

Ne glede na to ali se ukvarjate z nadzorom, varnostjo ali revizijo ITja, razvijate aplikacije ali zagotavljate analitiko poslovanja, so strojni podatki ključni vir pri vpogledu v delovanje. Nov interaktivni vmesnik za izdelavo pivot pregledov omogoči izdelavo poročil vsakomur, brez potrebe po razumevanju oblike strojnih podatkov. Ustvarjajte lahko napredne grafe, vizualizacije in pregledne plošče pri čemer vam je lahko Splunk Search Processing Language-a (SPLTM) povsem tuj.

Naredite strojne podatke razumljivejše

Razumevanje vaših strojnih podatkov je veliko lažje z Data Models. Data Models je nov vizualni vmesnik za grajenje stalnih podatkovnih relacij, s katerim strojni podatki postanejo razumljivejši in dostopnejši. Data Models vam bo pomagal definirati relacije med podatki brez vpliva na vhodne podatke.

Oglejte si podatke na zemljevidih

Integrated Maps vam omogoča, da prikažete geografske podatke, dogodke po IP naslovih in povzetke strojnih podatkov o dogodkih na zemljevidu znotraj vaših Splunk Enterprise preglednih plošč. Zemljevidi so vključeni v rešitev in za prikazovanje ne potrebujejo povezave na svetovni splet, kot smo to navajeni z uporabo npr. Google Maps. Vaše pregledne plošče bodo z njimi postale mnogo privlačnejše.

Učite se iz preteklosti, načrtujte za prihodnost

Za optimalno delovanje infrastrukture je ključna pasovna širina, procesorji, pomnilniki in zasedenost trdih diskov. Predictive Analytics kot osnovo uporablja obstoječe podatke iz preteklosti, na podlagi katerih lahko predvidi zahteve po sistemskih kapacitetah in porabo virov. Omogoča učinkovitejše načrtovanje in optimizacijo. Varnostni inženirji pa lahko poskrbijo za varnost z nastavljanjem alarmov, ki se sprožijo kadar se zgodijo dogodki zunaj območja predvidenih meja.

Izboljšana uporabniška izkušnja

Pri Splunku je najpomembnejše dostopanje do podatkov, aplikacij in vsebin, ki jih potrebujete. Preoblikovan osnovni zaslon vam ponuja takojšen dostop do naštetega. Hkrati pa ga z lahkoto prilagodite glede na svoje prioritete. Izboljšan iskalnik vam ponuja nove načine za raziskovanje različnih področji in nova orodja za izdelavo vizualizacij ter preglednih plošč – hitro iz enega samega uporabniškega vmesnika.

Visoka razpoložljivost omogoča enostavno spremljanje podatkov

Vaši strojni podatki postanejo po vpeljavi Splunka zelo pomembni, zato jih je potrebno zaščititi pred izgubo. Simplified Cluster Management vam ponuja še korak dlje saj vam omogoči nove vizualizacije, ki nadzirajo vaša kritična okolja, hkrati pa omogoča hitrejše okrevanje po izpadih in lažje upravljanje Splunkovih aplikacij v distribuiranih, gručastih okoljih. Z uporabo Cluster Managementa zato učinkovito zaščitite vaše ključne poslovne podatke.

Enostavnejša distribucija

Rešitev Splunk Enterprise prej ali slej postane ena izmed ključnih komponent poslovanja, zato jo je potrebno spremljati. Forward Management je funkcija, ki vam omogoča vizualni pregled nad nameščenimi Splunkovimi agenti, njihovo upravljanje ter vpogled v stanje Splunk Enterprise infrastrukture.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Deduplikacija je proces odpravljanja podvojenih podatkov in s tem sprostitev zasedenih pomnilnih kapacitet in izboljšanja zmogljivosti diskovnih sistemov.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku