Računalništvo, telefonija
08.04.2020 07:45
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletno pretakanje glasbe vse bolj priljubljeno

Trg pretakanja glasbe se je v lanskem letu povečal za kar 32 odstotkov!
Trg pretakanja glasbe se je v lanskem letu povečal za kar 32 odstotkov!

Včasih smo se ljubitelji glasbe delili na kupce in pirate, danes pa smo enotnejši in glasbene vsebine vsi po vrsti raje pretakamo. Razlog je preprost, obojim je pri srcu udobnost pretočnih storitev. Poleg tega je njihova cena že povsem dostopna vsem, zato ne preseneča, da je ta v porastu.

Analitsko podjetje Counterpoint Research je namreč objavilo podatke raziskave, ki je pokazala, da se je trg pretočne glasbe v letu 2019 na letni ravni povečal za kar 32 odstotkov. Vodilni ponudnik na trgu pretočnih storitev v smislu zaslužka je še vedno Spotify, saj trenutno obvladuje 35 odstotkov trga, na letni ravni pa je pridobil 23 odstotkov novih uporabnikov oziroma naročnikov. Na drugem mestu najdemo pretočno storitev Apple Music, in sicer z 19 odstotnim tržni deležem. Pri tem velja omeniti, da je podjetje Apple v zgolj enem letu zabeležil rast v višini 36 odstotkov.

Med vodilnimi ponudniki pretočnih storitev najdemo še Amazon Music (3. mesto s 15 odstotnim tržnim deležem), China Tencent Music (4. mesto s 11 odstotnim tržnim deležem) in YouTube Music (5. mesto s 6 odstotnim tržnim deležem). Analitsko podjetje Counterpoint Research za letošnje leto napoveduje nadaljnjo rast pretočne storitve Apple Music na račun storitve Spotify, številno naročnikov pa naj bi se zaradi trenutne epidemije koronavirusa še dodatno povišalo.


Prijavi napako v članku