20.08.2011 12:19
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletne strani brez programiranja

Aplikacija s kodnim imenom Muse, temelji na platformi AIR, uporabnikom pa omogoča ustvarjanje spletnih strani na način, ki je podoben ustvarjanju v programskih orodij kot sta Adobe Illustrator in InDesign.
Aplikacija s kodnim imenom Muse, temelji na platformi AIR, uporabnikom pa omogoča ustvarjanje spletnih strani na način, ki je podoben ustvarjanju v programskih orodij kot sta Adobe Illustrator in InDesign.

Podjetje Adobe je predstavilo svoje novo orodje za spletne oblikovalce, ki ne želijo imeti prav veliko opravka s kodiranjem.

Aplikacija s kodnim imenom Muse, temelji na platformi AIR, uporabnikom pa omogoča ustvarjanje spletnih strani na način, ki je podoben ustvarjanju v programskih orodij kot sta Adobe Illustrator in InDesign. Adobe obljublja, da bo omenjena aplikacija poenostavila proces izdelave spletnih strani, ki od oblikovalcev danes zahteva, da svoje grafične predloge posredujejo v obdelavo programerjem, ki dejansko grafično predlogo oživijo in pretvorijo v realno spletno stran.

Kot enega od razlogov za razvoj takšnega programskega orodja, Adobe omenja svojo lastno študijo, v kateri so ugotovili, da večina orodij za razvoj spletnih mest, od uporabnikov zahteva tudi znanje programiranja, ki pa predstavlja problem za več kot polovico oblikovalcev spletnih strani, ki so bili vključeni v omenjeno študijo. Adobe ugotavlja, da se oblikovalci preprosto ali nočejo učiti ali se pač ne zanimajo za programiranje, če pa se že kaj naučijo, pa kaj kmalu ugotovijo, da njihovi možgani preprosto ne razmišljajo na tak način. Prav zaradi tega, oblikovalci ves čas poudarjajo, da želijo imeti za ustvarjanje spletnih strani in ostalih digitalnih vsebin programe, ki omogočajo enako delo kot InDesign, Illustrator in Photoshop.

Več informacij o programski opremi Muse, ki bo ob uradni izdaji prav gotovo dobila drugo ime, je mogoče najti na uradni spletni strani podjetja Adobe.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več