Programska oprema
10.10.2006 07:14

Deli z drugimi:

Share

Spletna odličnost v Celju

Načrtovanje in optimizacija spletnih strani, skrb za uporabnike in oglaševanje z elektronsko pošto so vroče teme v poslovnih okoljih – tudi izven naše prestolnice. Vsaj tako je pokazal uspešno izveden izobraževalni seminar na temo “Kako do učinkovite spletne predstavitve”, ki sta ga pred nedavnim v Celju izvedli podjetji Nova Vizija d.d. in Mobinia d.o.o. Zaradi izjemnega zadovoljstva udeležencev bodo seminar 26. oktobra ponovili.

Razvojno, inovacijsko in tehnološko središče Savinjske regije je gostilo seminar, sestavljen iz petih sklopov, ki so zajeli načrtovanje spletnih strani, oglaševanje na svetovnem spletu, trženje z elektronsko pošto, optimizacijo spletnih strani za iskalnike in merjenje učinkovitosti spletnih predstavitev. Kot so povedali organizatorji iz Nove Vizije in Mobinie, je seminar namenoma potekal v sproščenem in neformalnem vzdušju, saj visokotehnološki in specializiran jezik predstavlja veliko oviro za večino lastnikov, upraviteljev ter urednikov spletnih strani. “S tem smo se hoteli približati tisti, po našem mnenju zelo veliki skupini skupini lastnikov, upraviteljev in urednikov spletnih strani, ki se zavedajo izjemnih potencialov interneta za poslovne priložnosti, a ne vedo odgovorov na številna vprašanja, ki se ob tem porajajo,” meni Radoš Skrt, vodja internetnega oddelka Inetia.com pri Novi Viziji in eden izmed treh predavateljev na seminarju.

Tomaž Leskovšek iz Mobinie, ki je predaval na temo trženja z elektronsko pošto dodaja, da se zelo malo poslovnih uporabnikov dejansko zaveda vseh podrobnosti, ki ločijo uspešno oglaševanje z e-pošto od neuspešnega: “Opozoriti na njih pa je bil tudi naš osnovni namen”.Tretji predavatelj, Vasja Ocvirk iz Nove Vizije, pa je prepričan da se je za uspešne spletne strani treba znati postaviti v kožo obiskovalcev in to še pred nastankom, med izdelavo in tudi po postavitvi spletnih strani: “Prav aktivnosti po samem zagonu spletnih strani so ključnega pomena. Na spletno stran moramo gledati kot na živ organizem”.

Obiskovalci seminarja so bili nad izvedbo navdušeni: “Na nobenem seminarju doslej še nisem imela občutka, da bi predavatelji želeli slušateljem prenesti toliko znanja, kot na tem seminarju. Bilo je zelo poučno in hkrati zanimivo,” je povedala Nataša Verdnik iz turistične agencije Realta. Z njo se strinja tudi Mara Bertok iz podjetja Delamaris d.d.: “Mislim, da je bilo prvič, da sem sodelovala na seminarju, ki je bil zanimiv, brez balastnih vsebin in se ni omejil zgolj na navadno predavanje.” Tomaž Partljič iz Neckermanna pa meni, da bi seminar lahko mirno nosil tudi naslov: “Vse kar ste si od nekdaj želeli vprašati o spletnih predstavitvah, pa si niste upali”.

Glede na uspešnost seminarja so se v Novi Viziji in Mobinii odločili za ponovitev, ki bo 26. oktobra, na isti lokaciji, v središču RITS v Celju. Prijave na seminar sprejemajo na sedežih obeh podjetij ali na spletnem naslovu http://www.inetia.com/izobrazevanje.php.


Prijavi napako v članku