Digitalizacija
Poslovne rešitve
Varnost
29.10.2021 11:29
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Soter: slovenski virtualni asistent za varno delovanje podjetja

Ustvarjanje in vzdrževanje varnega delovnega okolja je prednostna naloga vsakega podjetja.

Kako se s tem spopadajo podjetja? Katera orodja uporabljajo za doseganje želenih varnostnih standardov in kako istočasno poskrbijo za zakonsko skladnost njihovih praks? Podjetja morajo vse leto aktivno spodbujati močno kulturo varnosti, kar zajema tako zaposlene kot tudi opremo oziroma naprave. Ni dovolj le, da je identiteta del DNK ali vizije podjetja, s čimer se številni radi pohvalijo, ampak je za zagotavljanje varnosti in sledenje zakonodaji treba sprejemati konkretne ukrepe in poskrbeti za komunikacijo v podjetju.

Slovensko družinsko podjetje Preciz s 30-letno tradicijo se je varnosti lotilo digitalno oziroma so nalogo prepustili svojemu spletnemu virtualnemu asistentu. Soter, kot so ga poimenovali pri podjetju, je domislica njihovih inovatorjev, torej gre za popolnoma slovenski produkt, s katerim so želeli poenostaviti in pohitriti celoten proces digitalizacije delovanja podjetja, od varnosti do preglednosti dokumentacije.

Virtualni asistent je že navdušil slovenska in tuja podjetja. Na letošnjem 53. sejmu MOS v Celju je prejel bronasto sejemsko priznanje, kar priča o njegovi inovativnosti in uporabnosti.

Soter-virtualni-asistent-varnost-pri-delu

Soter misli namesto vas

Sprememba je bila do pred kratkim edina konstanta na svetu. Za podjetja pa obstaja še ena, in sicer dokumentacija. Število naprav se povečuje, njihova digitalizacija pa poteka prepočasi.

Vsako podjetje ima svoj način spremljanja dokumentov. Kljub tehnološkemu napredku se mnoga podjetja še vedno zanašajo na zastarele metode, kot je fizična shramba ali shramba na računalnikih in strežnikih podjetja, kar omejuje dostopnost in preglednost podatkov.

Virtualni asistent Soter zagotavlja enoten spletni sistem, ki omogoča evidenco  vseh naprav, inventarja in osebja na enem mestu, vodenje in organiziranje dogodkov in možnost vpogleda v naprave, vključno z vsemi podatki (dokumenti, postopki, certifikati, status vzdrževanja …). Preprosto povedano, gre za oblačni sistem z virtualnim asistentom, ki skrbi za varno delovanje podjetja.

Kaj omogoča Soter?

Takoj ko v delovanje svojega podjetja vključite napravo ali osebje, morate poskrbeti za varno uporabo, ki mora biti obenem hkrati skladna z ves čas spreminjajočo se zakonodajo. Ni podjetja, ki za delovanje ne potrebuje naprav ali osebja, zato je potencial virtualnega asistenta Sotra neskončen. Zasnovan je za sleherno podjetje, saj ga lahko prilagodite po svoji meri.

Njegova glavna funkcija je, kot že rečeno, ustvarjanje inventarja podjetja, zagotavljanje varnosti in organizacija dogodkov. Kako mu to uspeva? Inovativen uporabniški vmesnik za delovanje potrebuje le napravo  s spletno povezavo in brskalnikom. Uporabniški vmesnik Sotra je razdeljen na različna orodja, ki opravljajo določeno funkcijo. Na nadzorni plošči vas čaka pregled najnujnejših opravil (pretečeni pregledi, napake ali okvare …) in najpomembnejših podatkov (graf števila napak, prikaz aktivnosti in zastojev …).

V rubriki osebje lahko dodajate zaposlene in urejate njihove podatke, na primer preglede, usposabljanja, dovoljenja in podobno. Soter pa poskrbi za dejansko izvedbo načrtovanih aktivnosti, na katere vas tudi pravočasno opozori. Medtem ko se vi posvečate poslu, Soter skrbi, da vaše podjetje posluje v skladu z vašimi in državnimi smernicami.

Soter-virtualni-asistent-pomočnik-varnost-podjetja

Modularnost in večstorilnost virtualnega asistenta sta neskončni

Ko želite dodati novo napravo, jo slikate in Soter samodejno ustvari QR kodo, preko katere imajo zaposleni dostop do vseh podatkov. Pred začetkom uporabe ali vzdrževanja se lahko uporabniki najprej posvetujejo s Sotrom. Ta jim prikaže obvezno varnostno opremo, opravljene in načrtovane preglede, opozorila in morebitne napake, popise in ostale dokumente, potrebne za zagotovitev varne uporabe.

Soter ima integriran TPM sistem za prijavo in odpravo napak. S QR kodo uporabnik prijavi morebitno napako na napravi, Soter pa samodejno obvesti ustrezno podporno službo, bodisi notranjega ali zunanjega izvajalca. To je najhitrejši način za odpravljanje napak, ki zagotavlja najkrajši čas izpada dela. Istočasno obvesti vse uporabnike, da je naprava v vzdrževanju. V ozadju pa beleži vso statistiko: odzivni čas vzdrževalca, trajanje in pogostost napak, analizo napak in stroške vzdrževanja. Na podlagi statistike se lahko lotite sistematske prenove poslovanja, tako pa povečate produktivnost in zanesljivost vašega podjetja.

Več o novem slovenskem virtualnem asistentu Soter na spletni strani podjetja Preciz: www.soter.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Soter varnost pri delu virtualni asistent


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več