Programska oprema
15.01.2008 14:07

Deli z drugimi:

Share

Sophosove rešitve za zaščito elektronske pošte ponujajo več

Podjetje Sophos, ki ponuja rešitve za podjetja na področju varnosti in nadzora omrežij, zopet dokazuje visoko kakovost svojih izdelkov. Na neodvisnem primerjalnem testu podjetja eVision IT Labs je Sophosova email namenska naprava ES1000 dosegla najboljši rezultat v primerjavi z napravama IronPort C150 in Clearswift MIMEsweeper 2.6.

Sophosova rešitev je v skupni oceni dosegla največ točk, najbolje pa se je izkazala pri namestitvi in konfiguriranju, uporabnosti ter stopnji antispam zaščite, ki z uporabo več tehnik zaznavanja, med drugim tudi z novostjo – SXL, zanša kar 99,4%. Ravno novi dodatek rešitvam Email Security and Control, ki se imenuje Sophos eXtensible List – SXL in je spletni pregledovalni sistem, v primerjavi s posodobitvenimi definicijami za antispam zaščito drastično zmanjša odzivni čas za prepoznavanje vedno novih in novih neželenih sporočil. Sophosovim uporabnikom bo omenjeni dodatek na voljo ob samodejni posodobitvi. SXL deluje v sklopu Sophosovih gateway rešitev – Email ES1000 in ES4000 namenskih napravah in programskih rešitvah PureMessage za Exchange in Unix.

Tudi zmogljivejša različica e-poštne namenske naprave ES4000, je bila na testu ITPro magazine ocenjena z oceno 5 (od 6). Pri testu so zaključili, da Sophosova ES4000 naprava zagotavlja visok standard implementacije in enostavne uporabe ter anti-spam zaščito brez napačnih zaznavanj. Poudarjajo tudi visok nivo storitve podpore, ki s strani Sophosa nadzira delovanje naprave in uporabnika obvešča o morebitnih napakah pri delovanju npr. težavah s strojno opremo, neuspešnih posodabljanjih ipd.


Prijavi napako v članku