Televizorji
15.03.2010 15:51
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sonyjev vrhunski televizor Bravia BX30H z vgrajenim trdim diskom

Ljubitelji tridimenzionalnih filmskih posnetkov ga bodo zagotovo najbolj veseli!
Ljubitelji tridimenzionalnih filmskih posnetkov ga bodo zagotovo najbolj veseli!

Pri podjetju Sony so tokrat prišli na svoj račun tisti, ki obožujejo visokoločljive večpredstavnostne vsebine. Računalniški gigant je namreč za japonski trg pripravil cenovno ugodni vrhunski televizor Bravia BX30H, ki se lahko kot prvi izdelek podjetja Sony pobaha tudi z vgrajenim trdim diskom. Ta za shranjevanje priljubljenih televizijskih oddaj ponuja kar 500 gigabajtov prostora.

Sonyjev vrhunski televizor Bravia BX30H z 32-palčno (82-centimetrsko) diagonalo lahko izrisuje visokoločljive filmske posnetke do formata 720p, za kakovostni zvok pa je poskrbljeno z vgrajeno 6-kanalno zvočno kartico. Novi televizor je primeren tudi za nekoliko svetlejše prostore, saj njegovo kontrastno razmerje znaša kar sto tisoč proti ena. Za kakovostni izris skrbijo trije zmogljivi grafični procesorji.

Ljubitelje domačega kina bo gotovo pritegnil način »24p True Cinema«. Ker filmske kamere dejansko snemajo 24 slik na sekundo, televizorji pa delujejo pri višji hitrosti menjave slik, je bila prej vedno potrebna pretvorba. Posledica tega je bilo 4-odstotno poslabšanje izvorne slike in zvoka. Pri novem televizorju pa se domači filmski posnetki predvajajo točno tako, kot se morajo.

Za nakup Sonyjevega vrhunskega televizorja Bravia BX30H z vgrajenim trdim diskom bo na daljnem vzhodu potrebno odšteti okoli 420 ameriških dolarjev oziroma dobrih 300 evrov. Trenutno žal še ni znano, kdaj naj bi novinec prispel na evropska tla.

Vas zanima več iz te teme?
Sony televizorji Android televizorji

Prijavi napako v članku