Tablični računalniki
25.03.2010 16:05
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony znižal ceno svojega e-bralnika na le 125 evrov

Sony Reader Pocket Edition je sedaj še bolj dostopen.
Sony Reader Pocket Edition je sedaj še bolj dostopen.

Prihod Applovega tabličnega računalnika iPad je vse bližje in tega se zaveda tudi Sony, ki je že znižal ceno enemu od modelov e-bralnika Reader. Nova cena modela Pocket Edition, ki naj bi bila sicer le začasna, znaša zelo spodobnih 170 dolarjev (125 evrov). Prej je ta e-bralnik stal 30 dolarjev več (22 evrov). S tem znižanjem se želi Sony čim bolj zoperstaviti prihajajočemu iPadu. Že res, da e-bralnik Reader Pocket Edition ne premore barvnega zaslona kot iPad, a kljub temu zelo dobro služi svojemu namenu – branju. Njegova prednost je predvsem nizka cena, ki ni precej nižja samo od iPadove, pri katerem se začne pri 499 dolarjih (362 evrih), ampak tudi od trenutno najbolj popularnega e-bralnika Amazon Kindle, ki stane 259 dolarjev (191 evrov).

Ostala aktualna Sonyjeva modela bralnika Reader, Touch Edition in Daily Edition, zaenkrat še naprej ohranjata svojo ceno. Prvega Sony prodaja za 300 dolarjev (221 evrov), drugega pa za 400 dolarjev (295 evrov). Model Daily Edition je sicer tudi edini Sonyjev e-bralnik, pri katerem se lahko elektronske knjige kupi preko brezžične povezave. Pri nakupu knjig pri modelih Pocket Edition in Touch Edition mora namreč uporabnik napravi priklopiti na PC ali Mac in jih kupiti preko njiju.

Po napovedih bodo morale cene e-bralnikov v prihodnosti še precej pasti, v kolikor se želijo obdržati na trgu. Prav zato bo v prihajajočih mesecih zelo zanimivo opazovati odgovore proizvajalcev e-bralnikov, kot so Reader, Kindle in Nook na napade tabličnih računalnikov, kakršna sta na primer Apple iPad in Hewlett-Packardov Slate.

Vas zanima več iz te teme?
e-bralniki

Prijavi napako v članku