Strojna oprema
21.09.2008 08:44
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony STB sprejemnik z Linuxom

Sony je na trgu ponudil IP televizijski sprejemnik (STB), ki ga poganja Linux. Namenjen je priklopu na njihove televizijske aparate visoke ločljivosti Bravia, na katerih bo z njim mogoče spremljati izbrane posnetke s svetovnega spleta. Model DMX-NV1 Bravia Internet Video Link je opremljen s priključki ethernet, HDMI in USB priključki, ki temeljijo na tehnologiji DMeX. Sam sprejemnik meri 17 x 3 x 10 centimetrov, težak pa je kilogram in pol ter ga je mogoče namestiti na hrbtno stran Bravia televizijskih aparatov.

DMX-NV1 sprejema spletne video vsebine preko ethernet priključka in širokopasovne internetne povezave ter jih prikazuje na Bravia televizijskih aparatih, ki so opremljeni s HDMI in Sony-jevim DMeX priključkom. DMeX priključek posnema priključek USB, vendar spada med lastniške in zaprte protokole. Kot kaže DMeX protokol pošilja kontrolne signale, ki jih generira televizijski daljinski upravljalnik. Na žalost pa Sony skrbno varuje informacije o DMeX tehnologiji.

DMX-NV1 lahko prenaša video posnetke ločljivosti do 1080i, čeprav so tipični spletni posnetki narejeni pri veliko nižjih ločljivostih. Video vsebine se prenašajo s Sony-evih partnerskih strani kot so YouTube, SI.COM in Epicurious.com, predstavljene pa so s pomočjo XMB navigacijskega sistema, ki je bil prvič predstavljen v PlayStation igralnih konzolah. Uporabniki lahko uporabljajo vmesnik kar z Bravia televizijskim daljinskim upravljalnikom. “Potisni” vmesnik samodejno predstavi uporabniku video vsebine, vključuje pa tudi osebno spletno stran portala Yahoo, za spletno navigacijo. Programska oprema sprejemnika vključuje tudi spletni brskalnik Opera.

Poleg MIPS Linux jedra različice 2.4.30, DMX-NV1 vključuje še GPLv2 programsko opremo busybox, uClibc, zlib, curl, libpng, freetype in openSSL.


Prijavi napako v članku