Računalništvo, telefonija
26.06.2013 09:41
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony SmartWatch 2: Pametna ročna ura Android odporna na vse

Podjetje Sony je predstavilo pametno ročno uro SmartWatch 2, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android in omogoča uporabo naprednih možnosti mobilnika. Novost izpolnjuje zahteve standarda IP57, kar pomeni, da je odporna na paro, prah in celo vodo.
Pametna ročna ura Sony SmartWatch 2 bo odlično dopolnjevala pametni mobilni telefon.
Pametna ročna ura Sony SmartWatch 2 bo odlično dopolnjevala pametni mobilni telefon.

Kmalu se bo na področju pametnih ročnih ur vnela prava vojna, saj bo trg dobesedno preplavljen z napravami vseh vodilnih proizvajalcev mobilnih naprav. Prvo se je s pripravo pametne ročne ure SmartWatch 2 v boj podalo podjetje Sony. Novost temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android in omogoča uporabo naprednih možnosti, kot so odgovarjanje na telefonske klice, branje elektronskih sporočil in besedil ter pregledovanje fotografij, in to brez potrebe, da bi pametni mobilnik prijeli v roke.

Pametna ročna ura Sony SmartWatch 2 za prikazovanje slik uporablja na dotik občutljiv zaslon z 1,6-palčno (4,1-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 220 x 176 slikovnih točk. Dragocena elektronika je skrita pod kakovostnim ohišjem iz aluminija, ki izpolnjuje zahteve standarda IP57, kar pomeni, da je odporno na paro, prah in celo vodo. Ročna ura SmartWatch 2 podjetja Sony se lahko pobaha še z brezžičnima tehnologijama NFC in Bluetooth 3.0.

Na tržno zanimivi pametni ročni uri Sony SmartWatch 2 je nameščen operacijski sistem Android 4.0, vgrajena baterija pa zadošča za okoli štiri dni avtonomije. Računalniški gigant bo novost ponudil v prodajo v prvi polovici septembra, zato bo njegova maloprodajna cena razkrita šele konec avgusta.


Prijavi napako v članku