Telefoni
02.06.2012 08:25

Deli z drugimi:

Share

Sony pripravil še en izjemno vzdržljiv mobilnik – Xperia acro S

Linija Xperia je dobila novega člana.
Linija Xperia je dobila novega člana.

Pred nedavnim smo pisali o tem, da je podjetje Sony pripravilo izredno zanimiv mobilnik Xperia go, ki ga odlikujeta vodoodpornost in izjemna trpežnost. Sony je sedaj najavil še en podoben mobilnik. Gre za pametni telefon Xperia acro S, ki ga lahko štejemo kot naslednika modela Xperia S. Njegova pomembna odlika je ta, da je sposoben zdržati 30 minut v vodi globine enega metra, obenem pa mu do živega ne more niti kakršen koli prah.

Mobilni telefon Xperia acro S je zaradi bolj dodelanega ohišja nekoliko debelejši in malenkost težji od modela Xperia S. V debelino namreč meri 11,9 milimetra, težak pa je 147 gramov. Mobilnik se lahko sicer pohvali tudi s povsem spodobnim 1,5-gigaherčnim dvojedrnim procesorjem, gigabajtom RAM pomnilnika, 16 gigabajti internega spomina, kamero z dvanajstimi megapiksli, 4,3-palčnim (10,9-centimetrskim) zaslonom z ločljivostjo 1280 x 720 ter baterijo kapacitete 1910 miliampernih ur. Od programske opreme je tu operacijski sistem Android, natančneje verzije 4.0, poznane tudi kot Ice Cream Sandwich.

Pri podjetju Sony natančnega datuma začetka prodaje na posameznih kontinentih niso razodeli, so pa zatrdili, da lahko začetek prodaje pričakujemo enkrat v tretji četrtini letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku