Računalništvo, telefonija
22.02.2020 06:21

Deli z drugimi:

Share

Sony presenetil vse s telefonom Xperia L4

Pametni mobilni telefon Sony Xperia L4 za malo denarja ponuja veliko.
Pametni mobilni telefon Sony Xperia L4 za malo denarja ponuja veliko.

Pametni mobilni telefon Sony Xperia L4 je opremljen z zaslonom LCD s 15,7-centimetrsko oziroma 6,2-palčno diagonalo in ločljivostjo HD+ (1.680 x 720 slikovnih točk). Na vrhu zaslona najdemo majhno zarezo, ki razpolaga s slikovnim tipalom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Na hrbtni strani naprave pa najdemo tri fotoaparate. Glavni fotoaparat je opremljen s slikovnim tipalom ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, ultraširoki razpolaga s slikovnim tipalom ločljivosti pet milijonov slikovnih točk, globinski fotoaparat pa s tipalom ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk.

Novi Sony Xperia L4 temelji na osnovi mobilnega procesorja MediaTek Helio P22, ki je dovolj zmogljiv tudi za nekoliko zahtevnejša opravila. Novost razpolaga še s tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Poleg tega je tu na voljo se reža za pomnilniške kartice microSD, v kolikor potrebujemo več razpoložljivega prostora. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja novincu zagotavlja baterija zmogljivosti 3.500 miliamper ur, na voljo pa je tudi 3,5-milimetrski vhod za slušalke. Na pomnilniku pa je prednameščen mobilni operacijski sistem Android 10 z bogato paleto bolj ali manj uporabnih mobilnih aplikacij.

Pametni mobilni telefon Sony Xperia L4 je že naprodaj v izbranih državah, njegova maloprodajna cena pa je vse prej kot visoka. Trgovci zanj namreč zahtevajo le okoli 280 evrov.


Prijavi napako v članku