Telefoni
30.08.2011 11:52

Deli z drugimi:

Share

Sony Ericsson z revolucionarnim mobilnikom Play Station 3D?

Mobilnik Sony Ericsson Play Station 3D naj bi bil primeren tako za zahtevne uporabnike kot igričarje.
Mobilnik Sony Ericsson Play Station 3D naj bi bil primeren tako za zahtevne uporabnike kot igričarje.

Tridimenzionalna tehnika prikazovanja slik prihaja vedno bolj v ospredje. To je jasno vsakomur, ki sledi razvoju na področju televizijskih sprejemnikov. Tridimenzionalna slika se v zadnjem času ne širi samo na televizorje, ampak celo na področje mobilne telefonije. Zaradi tega so se inženirji podjetja Sony Ericsson odločili, da bodo pripravili prvi pametni mobilni telefon, na katerem bo mogoče spremljati 3D vsebine brez namenskih očal.

Tu naj bi šlo za zmogljivi mobilnik Play Station 3D. Ta naj bi ponujal tako napredne funkcionalnosti za zahtevne uporabnike kot igralno izkušnjo za najbolj zagrizene igralce. Novost bo temeljila na osnovi operacijskega sistema Android in bo omogočala prikaz tridimenzinalnih vsebin brez namenskih očal. Prednaložena aplikacija bo kupcem celo omogočila, da bodo enostavno našli in prenesli 3D računalniške igre, ki bodo optimizirane za igranje na novincu.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bo mobilnik Sony Ericsson Play Station 3D opremljen z zaslonom s kar 4,7-palčno oziroma 11,9-centimetrsko diagonalo. Ta naj bi 3D slike prikazoval z ločljivostjo do vrtoglavih 1.280 × 720 točk. Če se bodo spletne govorice izkazale za resnične, potem bi lahko mobilnik Sony Ericsson Play Station 3D ugledali na prodajnih policah trgovin še pred koncem leta. Seveda tu ostaja odprto vprašanje, ali smo potrošniki na tovrstne mobilnike sploh pripravljeni.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku