Računalništvo, telefonija
03.01.2020 10:50

Deli z drugimi:

Share

So uporabniki Androida varnejši od uporabnikov telefonov iPhone?

Zdaleč največ zlonamernih poizvedb se nanaša na pametne mobilne telefone iPhone.
Zdaleč največ zlonamernih poizvedb se nanaša na pametne mobilne telefone iPhone.

Največja težava uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android so nedvomno škodljive programske kode, saj njihovo število narašča kot za stavo. Poleg tega zlonamerne kode za trenutno najbolj razširjen mobilni operacijski sistem postajajo vse bolj nevarne za končne uporabnike. Kljub temu je analiza opravljena s strani podjetja Case24 pokazala, da so uporabniki mobilnih naprav Android nekoliko varnejši od uporabnikov Applovih telefonov iPhone.

Raziskava podjetja Case24 je namreč pokazala, da so uporabniki na spletu zdaleč najbolj iskali informacije o tem, kako vdreti v pametne mobilne telefone iPhone, in sicer v povprečju okoli 10.040 krat na mesec. Na drugem mestu so bili pametni mobilni telefoni Samsung, in sicer z zgolj 700 poizvedbami na mesec. Pametni mobilni telefoni blagovnih znamk LG, Nokia in Sony so bili med najmanj iskalnimi, pri čemer so uporabniki mesečno za pametne telefone Sony opravili zgolj 50 poizvedb. To dejansko pomeni, da naj bi bili ti uporabniki med najbolj varnimi, saj je zanimanje drugih uporabnikov (predvsem zlonamernih), da bi vdrli vanje na zelo nizki ravni.

Kar se tiče mobilnih aplikacij, pa se nepridipravi najbolj zanimajo za Instagram profile, saj je bilo zlonamernih poizvedb v enem mesecu kar 12.310, in to zgolj v Veliki Britaniji. Na drugem mestu najdemo Snapchat, na tretjem pa WhatsApp. Med najbolj »varnimi« pa najemo Facebook, Amazon in Netflix, saj so mesečno zabeležili le 1.120, 1.070 oziroma 750 iskanj.


Prijavi napako v članku