Računalništvo, telefonija
03.06.2019 09:15
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slušalke Apple Airpods je mogoče izdelati za 4 ameriške dolarje

Brezžične slušalke Apple Airpods je mogoče izdelati že za preračunanih 3,6 evrov.
Brezžične slušalke Apple Airpods je mogoče izdelati že za preračunanih 3,6 evrov.

Podjetje Apple je na začetku letošnjega leta ponudilo v prodajo prenovljene brezžične slušalke Airpods, ki prinašajo kar nekaj zanimivih in uporabnih novosti. Prva večja novost novih Applovih slušalk je prenovljen procesor H1, saj zagotavlja do 50 odstotkov daljše pogovore in omogoča aktiviranje digitalne pomočnice Siri. Poleg večje avtonomije delovanja namenski procesor H1 pospeši povezavo slušalk z mobilno napravo, lajša prehod iz ene mobilne napravo na drugo, omogoča zamenjavo pesmi ter upravljanje s klici in drugimi ukazi, in sicer s preprostim glasovnim ukazom “Hej Siri”.

Ker pa je za prenovljene brezžične slušalke Apple Airpods v Združenih državah Amerike treba odšteti kar preračunanih 139 evrov, je 15-letni Sam Cashbook sprejel določitev, da jih bo izdelal kar sam. Preko spletnega portala eBay je nadobudni mladenič naročil nekaj nedelujočih brezžičnih telefonov, ki prenašajo zvok z uporabo vibracij. Te je mladenič razstavil, izbral elektronske komponente, ki jih je potreboval in jih povezal na obstoječe Applove žične ušesne slušalke. Tu je seveda bila dodana še baterija, vse skupaj pa je mladenič »povezal« kar z uporabo vročega lepila.

Brezžične slušalke izdelane v lastni režiji delujejo povsem običajno ter imajo celo tipko za vklop in izklop, poleg tega je mogoče z njim brez težav uporabljati z zvokom in glasbo ter celo polniti baterijo. Pri vsem tem pa je zanimivo predvsem to, da je za povsem delujoče slušalke »Airpods« mladenič porabil zgolj preračunanih 3,6 evrov.


Prijavi napako v članku