Telefonija
22.02.2008 09:09
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovensko znanje pri ruskem velikanu med mobilnimi operaterji

Po uspešnem večmesečnem pilotnem projektu so pri ruskem operaterju mobilnih telekomunikacij Mobile TeleSystems (MTS) v tem mesecu podpisali pogodbo s slovenskim podjetjem IceSolutions o nakupu in postavitvi sistema za nadzor zmogljivosti poslovnih procesov na področju upravljanja odnosov s strankami, prodaje in zagotavljanja ter obračuna storitev v devetih regijah Ruske federacije.

MTS je z več kot 81 milijoni naročnikov ter preko 2,2 milijarde ameriških dolarjev prihodkov v prvih treh četrtinah lanskega leta največji operater mobilnih telekomunikacij na področju Rusije in Skupnosti neodvisnih držav. Po številu naročnikov je na devetem mestu svetovne lestvice največjih mobilnih operaterjev. Poleg Rusije ima MTS licenco za opravljanje storitev GSM še v Armeniji, Belorusiji, Turkmenistanu, Ukrajini in Uzbekistanu. Skupaj s hčerinskimi družbami v teh državah pokriva trg z več kot 230 milijoni prebivalcev.

Hitra in kakovostna odzivnost pri kontaktih s strankami in izvedbi naročil sta med najpomembnejšimi dejavniki, ki na razvitem konkurenčnem trgu vplivajo na pridobitev in obdržanje uporabnikov storitev – še posebno to velja pri ponudnikih mobilne telefonije. Primerno zasnovan in informacijsko dobro podprt poslovni proces je gotovo pogoj za kakovostno poslovanje z uporabniki. A za končnega uporabnika to še ni zagotovilo za kakovosten in hiter odziv, še zlasti kadar je proces odvisen od velike količine raznovrstne strojne in programske opreme ter od »človeškega dejavnika«. Tudi vodstvo MTS se zaveda, da je stalen nadzor zmogljivosti poslovnih procesov osnova za zagotavljanje visoke ravni kakovosti poslovanja.

Kako uspešno streči zahtevkom uporabnikov, kje so ozka grla v procesu, kdaj utegne neka težava povzročiti izpad dohodka, koliko resursov je potrebnih v procesu? To so le nekatera od vprašanj, s katerimi se je soočalo vodstvo podjetja MTS. Odgovore jim je ponudila rešitev podjetja IceSolutions.

Projekt obsega opredelitev ključnih indikatorjev zmogljivosti procesov, programsko opremo za avtomatizacijo merjenja indikatorjev zmogljivosti, pregleden prikaz stanja, poročanje o doseganju zmogljivosti ter sprotno obveščanje v primeru odstopanj od predvidenih ravni. Nadzorni sistem bo v končni fazi zagotovil vpogled v ključne indikatorje na odseku zmogljivosti obdelave poslovnih podatkov, povezanih z obračunom storitev ter zahtevkov uporabnikov po spremembah storitev, spremljanja delovanja portala za samonastavitve (self-care), zmogljivosti uporabe tarifnih zapisov, odzivnosti prodajnega procesa ter zmogljivosti prodajne logistike ipd.

Rešitev za nadzor zmogljivosti poslovnih procesov IceSolutions je produkt naprednih tehnologij in izkušenj na področju poslovnih rešitev ter informacijsko-telekomunikacijskih tehnologij. Odlikujejo jo visoka zmogljivost, visoka razširljivost ter za končnega uporabnika izredno preprosta in učinkovita uporaba kopice podatkov skozi pregleden, oblikovno dovršen in prijazen uporabniški vmesnik.


Prijavi napako v članku