Računalništvo, telefonija
21.06.2020 07:30

Deli z drugimi:

Share

Slovenski startup leta je podjetje InstaText

Nagrado slovenski startup leta so podelili že trinajstič zapored, zmagovalec pa je podjetje InstaText, za katero je strokovna komisija ocenila, da ima dolgoročno največje ambicije, potencial globalne rasti in neubranljivo konkurenčno prednost v svoji niši ter obeta, da bo skupnosti, iz katere najprej črpa, po poti uspeha vanjo tudi vračalo.
Slovenski startup leta je podjetje InstaText
Slovenski startup leta je podjetje InstaText

Ne glede na to, ali pišemo e-poštno sporočilo poslovnemu partnerju, medijsko novico, pogodbo, knjigo, akademski članek, predlog projekta ali zgolj odgovarjamo na vprašanje stranke, vedno želimo, da naše sporočilo doseže svoj namen in da nas dojemajo profesionalno. Toda pisanje v angleščini je lahko stresno, saj naš besednjak ni dovolj bogat in se pisno ne izražamo tako tekoče in bogato kot ljudje, ki so denimo vse življenje preživeli v Angliji. Prevajalci ne pridejo v poštev, saj izboljšave potrebujemo takoj, obstoječa spletna orodja pa so osredotočena predvsem na slovnične popravke.

InstaText je spletna platforma, ki na podlagi umetne inteligence ustvari takojšnja priporočila in ideje, kako vsebinsko izboljšati tekst, ga narediti bolj berljivega in razumljivega. Za razliko od Grammarly-ja, ki je osredotočen na slovnične popravke, InstaText besedila obogati, saj piscu ponudi predloge za izboljšano besedišče ter ustreznejšo rabo besed, popravi pa tudi slovnične napake. Če je potrebno, preoblikuje celoten stavek in ga umesti v kontekst besedila.

“Verjamemo, da je jasna in učinkovita pisna komunikacija ključ do uspeha, tako posameznika kot družbe, in da jo s pomočjo tehnologij umetne inteligence lahko dvignemo na bistveno višji nivo. Nagrada Slovenski startup leta za nas predstavlja izjemno spodbudo in potrditev, da so naše ideje padle na plodna tla,” pravi dr. Matej Guid, ustanovitelj in direktor podjetja InstaText, sicer rednega člana Tehnološkega parka Ljubljana. Na spletno platformo se je v le nekaj mesecih, odkar je ekipa rešitev lansirala na trg, registriralo preko 5000 aktivnih uporabnikov iz več kot 50 držav, kupci pa prihajajo že iz številnih držav Evropske unije.

Na spletnem naslovu instatext.io lahko vsak od nas ta hip najbolj vročo slovensko spletno platformo tudi preizkusi in se poigra z izboljševanjem besedil v angleščini. InstaText nam lahko predstavlja kompetentnega »sogovornika«, s katerim v realnem času izboljšujemo svoja besedila. Kot avtorji besedila se z njim lahko strinjamo ali pa tudi ne: del ponujenih predlogov običajno tudi zavrnemo, kar pa omogoča enostaven spletni vmesnik.

Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVIOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVIOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVIOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več