Računalništvo, telefonija
24.09.2006 08:52

Deli z drugimi:

Share

Slovenska podružnica Cisco Systems se seli v nove prostore

Slovenska pisarna Cisco Systems je v poslovnem letu 2006 presegla začrtane plane in dosegala visoko rast na številnih področjih. Po uspehu najbolj izstopata področji poslovnih uporabnikov (“commercial”) in ponudnikov storitev. Med Ciscovimi tehnologijami sta poleg stikal in usmerjevalnikov prodajno najbolj uspešni še Cisco Unified Communications (IP telefonija) in Wireless LAN. Preseganje poslovnih ciljev in širitev lokalne ekipe je imelo za posledico pretesno obstoječe delovno okolje, zato se oktobra selijo v večje poslovne prostore.

“Slovenska podružnica je v lanskem poslovnem letu dosegla več kot dvakratno rast in presegla pričakovanja. Širitev posla narekuje tudi širitev skupine zaposlenih, večji obseg ljudi in dela pa zahteva tudi prostornejše delovno okolje. Oktobra se selimo na novo lokacijo, na Bravničarjevo 13 v Ljubljani. Večji poslovni prostori bodo omogočali še več delovnih zmag, predvsem pa si bomo izpolnili večletno željo in postavili svoj lastni Cisco laboratorij. Prvenstveno bo namenjen našim strankam in partnerjem za ogled in preizkus številnih novosti ter naših tehnologij,” je povedal Anton Petrič, direktor slovenske pisarne Cisco Systems.

“Številnejša skupina zaposlenih in dobri poslovni rezultati nas vodijo k nadaljevanju začrtane rasti predvsem na področjih, ki jih predvidevajo globalni razvojni trendi tudi v Sloveniji. Napoveduje se rast investicij v omrežno opremo, ki naj bi bistveno presegla rast skupne investicije na celotnem področju IT in rast širokopasovnih priključkov. Slednja bo z upravljanjem s storitvami, trgom malih in srednje velikih podjetij ter varnosti – “Self Defending Network”, zagotovo ena naših primarnih usmeritev v prihodnje. Zagotavljanje zadovoljstva uporabnikov in naših partnerjev pa kljub vsem ostalim ciljem ostaja na prvem mestu,” je zaključil Petrič.

Cisco Systems raziskavam in razvoju svojih izdelkov nameni 14 odstotkov celotnih prihodkov. Več kot 12.000 razvojnih inženirjev deluje v več kot 1.100 laboratorijih po vsem svetu – rezultat so vrhunske rešitve in preko 2000 patentiranih izumov. Med zadnje inovacije sodijo AON (Appliation Oriented Networking), CRS-1 (Carrier Routing Systems) in IOS XR (Self-Defending and Self-Healing Operating System Software). Poleg organske rasti Cisco razvojno raste tudi s pomočjo integracij različnih tehnoloških podjetij, čemur je namenjenih do 50 % letnih prihodkov. Do danes je Cisco prevzel že 111 podjetij.

Cisco ne vlaga le v razvoj tehnologije, pač pa tudi v ljudi, saj ustvarja visoko izobraževalne programe usposabljanj znotraj podjetja. Verjame, da se bo tako izognil pomanjkanju strokovnih kadrov v tehnologiji IP, ki ga napovedujejo številne raziskovalno-analitične ustanove. Največ povpraševanja na svetovni ravni dosega t.i. certificiranje programa Cisco Sales Associate, v katerem na 10-mesečnem usposabljanju v Amsterdamu trenutno sodeluje tudi slovenski udeleženec, direktor Petrič pa želi udeležbo domačih predstavnikov na prihodnjih usposabljanjih še povečati. Med pomembnejšimi načini izobraževanja je tudi internship – mentorstvo, ki je zanimivo predvsem za Ciscove poslovne partnerje, ki izražajo potrebo po strokovno usposobljenih kadrih s širokim znanjem o Ciscovih tehnologijah. V Sloveniji je temu namenjen CNAP program (Cisco Networking Academy), v katerega je vključenih več kot 1,6 milijona študentov v 160-ih državah po vsem svetu.


Prijavi napako v članku