Računalništvo, telefonija
06.10.2010 13:36
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenija bo volila ZA poslovno inteligenco!

Iz grafa je ravidno, da uvajanje BI v Sloveniji zaostaja, vendar se v zadnjih letih povečuje zanimanje in prioriteta, ki pa še vedno ne dosega svetovne ravni.
Iz grafa je ravidno, da uvajanje BI v Sloveniji zaostaja, vendar se v zadnjih letih povečuje zanimanje in prioriteta, ki pa še vedno ne dosega svetovne ravni.

Danes je S&t Slovenija d.d., na sedežu podjetja v Ljubljani, predstavilo svojo vizijo uporabe in implementacije orodij poslovne intelegence (BI – Business intelligence). Menijo, kar so tudi podkrepili s predstavitvijo raziskav Reuters in PIS (Poslovna informatika v Sloveniji 2009), da bodo slovenska podjetja v času dveh let, pospešeno začela in nadaljevala s poseganji po takšnih orodij.

Največji težavi, ki jih zaznavajo v tej luči, sta predvsem splošno zaostajanje pred razvitim svetom (cca. 2 leti) glede uporabe BI orodij ter nezaupanje do deljenja poslovnih informacij ob implementaciji teh orodij ali t.i. ljubosumje informacij.

Poleg samega stanja, so seveda predstavili tudi orodje, ki ga tržijo sami, t.j. SAP Buiseness Objecs, hkrati pa poudarili, da lahko podjetja z implementacijo BI orodij povečajo transparentnost nad uspešnostjo poslovanja, lažje delegirajo odgovornosti na nižje nivoje, ter sprejemajo hitrejše in kakovostnejše odločitev, kar (tukaj se verjetno strinjamo vsi) je v ultra konkurenčnih časih vsaj dobrodošlo, če ne nujno. Kvalificirane hitre odločitve pa so mogoče le ob transparentni dostopnosti informacij kadarkoli in kjerkoli.

Za konec še dva nasveta slovenskim podjetjem.

1. Menedžment naj se ukvarja z managiranjem vzrokov, namesto posledic;
2. Podjetja tipično odlično obvladujejo transakcijske, v glavnem finančne podatke (vsak zna brati finančna poročila, to ni nikakršna znanost), medtem ko veliko slabše spremljajo pot doseganja rezultatov, doseganje vsebinskih ciljev, izvrševanja strategije, ter slabo razumejo usklajenost prizadevanj posameznikov s cilji organizacije.

Cilji posameznika naj bodo torej vsaj podobni, če že ne skladni s cilji organizacije. Kako to doseči? To je verjetno ključno vprašanje poslovne uspešnosti podjetja in pereč problem slovenskih »šefov« podjetij.


Prijavi napako v članku