Računalništvo, telefonija
Pametne ure
19.04.2023 17:12

Deli z drugimi:

Share

Sledenje mesečnemu ciklu na voljo v seriji Galaxy Watch5 v 32 državah

Uporabnice naprav Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro lahko od ponedeljka naprej bolje spremljajo svoje menstrualne cikle s pomočjo senzorja, ki meri temperaturo med spanjem

Podjetje Samsung Electronics je v ponedeljek objavilo, da je obstoječi funkciji sledenja menstrualnemu ciklu, ki temelji na koledarju, dodano merjenje temperature kože[1]. Uporabnice naprav Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro lahko zdaj pridobijo še globlji vpogled v svoj menstrualni cikel in splošno zdravje. Nova funkcija je od včeraj naprej postopoma objavljena s posodobitvami aplikacije[2] Samsung Health v Južni Koreji, ZDA in na 30 evropskih trgih[3].

“Celostni pogled podjetja Samsung na dobro počutje je bil dodatno izpopolnjen z našimi inovacijami senzorjev, ki zagotavljajo poglobljen vpogled v zdravje, ki uporabnike opolnomoča,” je povedal Hon Pak, podpredsednik in vodja skupine za digitalno zdravje, MX Business pri podjetju Samsung Electronics. “Novi infrardeči temperaturni senzor pri pametni uri Galaxy Watch5 razširja našo celostno ponudbo na področju zdravja in zagotavlja priročnejše načine za spremljanje in razumevanje osebnega zdravja.”

Ženske iščejo načine, kako napovedati naslednjo menstruacijo, pri tem pa si pomagajo z merjenjem temperature, saj se bazalna telesna temperatura (BBT) spreminja glede na menstrualno fazo. BBT je treba izmeriti takoj po zbujanju in pred kakršno koli telesno dejavnostjo ali vplivom okolice. Za pridobitev natančnih odčitkov BBT je potrebno merjenje vsako jutro, kar je lahko neprijetno in včasih celo pozabljeno. Nova funkcija na pametni uri Samsung ta postopek avtomatizira.

Funkcijo sledenja cikla omogoča aplikacija Natural Cycles, ki je vgrajena je v Samsung senzorsko tehnologijo in uporabnicam omogoča, da med spanjem z zapestja spremljajo spremembe temperature kože, kar je dobra ocena bazalne telesne temperature. Serija pametnih ur Galaxy Watch5 uporablja infrardečo tehnologijo za natančnejše odčitavanje, tudi če se pogoji v okolici spremenijo. Napredno sledenje ciklu pa tako pomaga uporabnicam slediti ovulaciji in bolje napovedati, kdaj se bo začela naslednja menstruacija.

Za aktivacijo je potrebno v aplikaciji Samsung Health izbrati možnost Sledenje ciklu, v koledar dodati najnovejše podatke o ciklu in v nastavitvah vklopiti možnost Napovedovanje menstruacije z merjenjem temperature kože. Odčitki, zbrani v preteklem mesecu, so prikazani kot graf v razdelku Sledenje ciklu, ki uporabnicam prikazuje njihovo menstruacijo ter predvideno ovulacijo in okno plodnosti. Vsi zbrani podatki so šifrirani in varno shranjeni v napravi uporabnice, kar ji omogoča večji nadzor nad osebnimi podatki.

Sledenje ciklu ocenjuje tudi simptome, vnesene v dnevnik, ter na podlagi njih zagotavlja ustrezne informacije in nasvete, na primer načrtovanje dneva za sprostitev za odpravo utrujenosti ali nežno vadbo za lajšanje predmenstrualnih bolečin v medenici. Poleg tega aplikacija Samsung Health predlaga uporabne vsebine za boljše upravljanje celostnega zdravja med cikli, na primer vodene ure raztezanja ali meditacije za zmanjšanje stresa in doseganje boljšega spanca, ki so ključ do boljšega zdravja.

Če želite izvedeti več o urah Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro, obiščite:

Galaxy Watch5: www.samsung.com/galaxy-watch5
Galaxy Watch5 Pro: www.samsung.com/galaxy-watch5-pro


[1] Zaradi omejitev držav pri pridobivanju odobritve/registracije funkcija kot medicinskega pripomočka, ta deluje le na telefonih in urah, kupljenih v državah, kjer je storitev trenutno na voljo. Funkcija ni namenjena kontracepciji. Če trenutno jemljete hormonsko kontracepcijo ali ste na hormonskem zdravljenju, ki zavira ovulacijo, ta storitev ne bo uporabna za sledenje ovulaciji. Napovedi se lahko razlikujejo glede na pravilno uporabo ure, vhodne podatke, okoljske pogoje itd. Namenjeno uporabnikom, starim 18 let in več. Uporabniki ne smejo razlagati ali klinično ukrepati na podlagi napovedi brez posvetovanja z usposobljenim zdravstvenim delavcem.

[2] Zahteva posodobitve aplikacij v uri Galaxy Watch5 in seznanjenem pametnem telefonu. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg, operaterja in model.

[3] Avstrija, Belgija, Bolgarija, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Irska, Islandija, Italija, Hrvaška, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica in Združeno kraljestvo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung Galaxy Watch5 Galaxy Watch5 Pro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več