Računalništvo, telefonija
22.06.2011 06:04

Deli z drugimi:

Share

Skype postal last Microsofta

Bo naveza Microsoft-Skype uspešna?
Bo naveza Microsoft-Skype uspešna?

Microsoft je v prvi polovici maja najavil namero o prevzemu podjetja Skype. Računalniški gigant je za podjetje, ki omogoča tako brezplačno telefoniranje preko interneta kot cenejše pogovore v mobilna in stacionarna omrežja, takrat ponudil kar preračunanih šest milijard evrov. K prevzemni ceni je seveda potrebo prišteti še večletni dolg podjetja Skype, ki danes skupaj z obrestmi znaša že dobrih 350 milijonov evrov.

Microsoft bo po dobrem mesecu dni lahko udejanil namero o prevzemu podjetja Skype. Ameriška Zvezna komisija za trgovino (FTC) je namreč prižgala zeleno luč za prevzem. Ta meni, da prevzem podjetja Skype s strani Microsofta ni v navzkrižju z ameriško protimonopolno zakonodajo. Ameriška Zvezna komisija za trgovino je prevzem uvrstila v kategorijo »early termination«, kar pomeni, da je bil postopek zaključen že v prvi fazi.

Microsoft ima s podjetjem Skype velike načrte. Podporo za brezplačno telefoniranje preko interneta ter cenejše pogovore v mobilna in stacionarna omrežja bodo kmalu dobile vse igričarske in mobilne naprave, kot sta na primer Xbox in Windows Phone. Računalniški gigant naj bi Skype vgradil celo v spletno orodje za sporočanje (Lync), odjemalca elektronske pošte (Outlook) in igričarski portal Xbox Live. Če gre verjeti najnovejšim spletnim govoricam, bi se to lahko zgodilo še pred koncem letošnje jeseni.


Prijavi napako v članku