Računalništvo, telefonija
11.02.2019 07:34

Deli z drugimi:

Share

Skype odslej z možnostjo zameglitve ozadja video konferenc

Možnost samodejne zameglitve ozadja je navdušila številne uporabnike Skypa.
Možnost samodejne zameglitve ozadja je navdušila številne uporabnike Skypa.

Tokrat imamo dobro novico za vse, ki uporabljate priljubljeni program Skype za opravljanje video konferenc. Microsoftovi programerji so v najnovejšo različico programske opreme Skype dodali nove možnosti, ki bodo zagotovo razveselile mnoge. Ta je namreč dobil možnost samodejne zameglitve ozadja med opravljanjem videokonferenc, kar so uporabniki odlično sprejeli, saj ta tako ščiti zasebnost uporabnikov kot poskrbi za večjo osredotočenost med pogovori.

Uporaba možnosti samodejne zameglitve ozadja med opravljanjem videokonferenc je sila enostavna. Za to je namreč treba le vzpostaviti video klic ter klikniti na možnost za zameglitev ozadja. Za ta namen računalniški gigant pričakovano uporablja umetno inteligenco, ki zna prepoznati osebo in jo ločiti od ozadja, vse to pa se seveda dogaja v realnem času. Čeprav novi algoritem ni nezmotljiv, v večini primerov brez težav prepozna človeške dele, kot so glava, lasje, toke in telo, zato so uporabniki nad novo možnostjo večinoma zadovoljni, čeprav nekatere nekoliko skrbi za zasebnost.

Možnost samodejne zameglitve ozadja med opravljanjem videokonferenc je trenutno na voljo le v navezi z najnovejšo različico programa Skype za osebne računalnike. Novost bi morala biti prej ali slej na voljo tudi za uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android in iOS.


Prijavi napako v članku