Strojna oprema
09.02.2006 15:25

Deli z drugimi:

Share

Skype in Intel z novimi načini komunikacije prek interneta

Skype, globalno podjetje za internetne komunikacije, in Intel sodelujeta pri nadaljnji integraciji internetnih komunikacij v vsakodnevno uporabo računalnikov. Podjetji sodelujeta pri optimizaciji Skypa za osebne računalnike z Intelovimi dvojedrnimi procesorji. Načrtujeta nadaljnjo izboljševanje glasu in videa prek interneta, ki bo zagotovilo najbolj bogato komunikacijsko izkušnjo za domače in profesionalne uporabnike.

Prvi rezultat skupnih tehnoloških naporov je dostopnost brezplačne desetsmerne glasovne konference z največ desetimi udeleženci v aplikaciji Skype 2.0. Nova funkcija je na voljo domačim in poslovnim uporabnikom s prenosnimi računalniki z mobilno tehnologijo Intel Centrino Duo ali z namiznimi osebnimi računalniki s procesorji Intel Pentium D, Pentium Extreme Edition in nedavno predstavljeno tehnologijo Intel Viiv.

Podjetji načrtujeta nove razširitve funkcij in nadaljnjo optimizacijo za Intelove dvojedrne procesorje, ki bo izkoristila dodatne prednosti visokega pretoka in zmožnosti sočasnega računanja Intelove dvojedrne procesorske arhitekture. Skype bo letos predstavil video klicanje, prilagojeno Intelovi dvojedrni tehnologiji. Intel in Skype prav tako sodelujeta pri viziji omogočiti delovanje storitev Skype na širokem naboru Intelovih računalniških platform in omrežnih okolij, vključno z dlančniškimi računalniki in brezžičnimi omrežji WiFi in WiMAX.


Prijavi napako v članku