Računalništvo, telefonija
05.11.2014 07:51

Deli z drugimi:

Share

Skype dobil možnost prevajanja pogovorov v realnem času!

Z uporabo storitve Skype bodo lahko kmalu med seboj komunicirali tudi tisti, ki se zaradi nepoznavanja tujega jezika sicer ne bi razumeli.
Z uporabo storitve Skype bodo lahko kmalu med seboj komunicirali tudi tisti, ki se zaradi nepoznavanja tujega jezika sicer ne bi razumeli.

Tokrat imamo dobro novico za vse, ki pri delu ali prostem času uporabljate priljubljeno storitev za opravljanje brezplačnih spletih pogovorov ter cenejše klice v stacionarna in mobilna omrežja Skype. Podjetje Microsoft je namreč za omejeno skupino uporabnikov Skypa z računalnikom s prednameščenim operacijskim sistemom Windows 8.1 pripravilo tako imenovani univerzalni prevajalnik. Novost dejansko zagotavljala prevode v realnem času, kar pomeni, da lahko odslej med seboj komunicirajo tudi tisti, ki bi se sicer zaradi nepoznavanja tujega jezika ne bi razumeli.

Skype Translator trenutno skoraj z odliko prevaja prevaja angleščino v nemščino in obratno, končna različica pa bo podpirala skupno kar 45 svetovnih jezikov in bo na voljo celo za uporabnike Applovih osebnih računalnikov Mac. Če se želite pridružiti testni skupini, ki preizkuša prevajalske sposobnosti spleten storitve Skype, se lahko registrirate na spletnem naslovu bit.ly/Skype—Translator. Kako se prevajalnik Skype Translator obnese v praksi pa si lahko ogledate na spodnjem vodeoposnetku oziroma s klikom na spletno povezavo bit.ly/Skype-Translator-Video.


Prijavi napako v članku