Igre
15.01.2013 10:42

Deli z drugimi:

Share

Avtorji Witcherja delajo nov frp – Cyberpunk 2077!

Poljaki znajo presenetiti z novim odličnim frpjem.
Poljaki znajo presenetiti z novim odličnim frpjem.

Poljska skupina CD Projekt (po novem imenovana cdp.pl), odgovorna za Witcherja 2, ki je po mnenju mnogih kritikov in igralcev najboljši frp (fantasy role playing game) leta 2011, dela novo igro.

Poljaki so se odločili, da bodo nadaljevali tradicijo igranja domišljijskih vlog, ki so jo začeli z Witcher serijo.

Njihov novi projekt se bo imenoval Cyberpunk 2077 in se bo, kot že ime namiguje, dogajal v prihodnosti. Tematika bo odrasla in se bo gibala okoli visoke tehnologije, kibernetike, računalniške zavesti in robotsko spremenjenih ljudi. Zagotovo bodo prisotne tudi megakorporacije, ki si v cyberpunk svetu pridobijo ogromno družbene moči, s katero vplivajo na usodo in razvoj človeštva. Na drugi strani pa bomo imeli zavedne posameznike, ki se upirajo zlorabam te moči.

Šlo bo za pravi frp, vdelane bodo torej statistike in razvoj lika, različne poti do konca in številna orožja, oklepi ter nanododatki s katerimi bomo modificirali svoj lik.

Igra se zgleduje po Deus EX – enemu najbolj priznanih frpjev vseh časov in močno upamo, da bodo Poljaki zajeli kakovost in kvaliteto legendarne igre, ki so si jo postavili kot vzor. Glede na kvalitetne naslove, ki jih ima skupina CD Projekt za seboj, smo zelo optimistični. Igra bo zagotovo izšla za PC in verjetno tudi za xbox 360. Datum izida trenutno še ni znan.


Prijavi napako v članku