Računalništvo, telefonija
12.11.2009 10:11

Deli z drugimi:

Share

Skupaj poslikajmo Slovenijo

Picture Slovenia in nagradni natečaj Poslikajmo Slovenijo
Picture Slovenia in nagradni natečaj Poslikajmo Slovenijo

Slovenija je skozi slikovni (fotografski) material v spletnih iskalnikih zelo slabo predstavljena. Po ključnih besedah in iskalnih kriterijih, je zadetkov le za vzorec, za veliko večino iskalnih pojmov pa pravilno indeksiranega fotografskega materiala ni. Ob pomoči spletnega portala Picture Slovenia in nagradnega natečaja Poslikajmo Slovenijo ter amaterskih in profesionalnih ljubiteljev fotografije bomo poskrbeli, da bo naša država slikovno ena bolje prestavljenih držav na medmrežju v svetovnem merilu.

Cilj nagradnega natečaja Poslikajmo Slovenijo je torej spodbuditi amaterske in profesionalne fotografe, da skozi fotografski objektiv kar najbolje dokumentirajo vse, kar določa našo državo, hkrati pa fotografski material ustrezno opišejo in geografsko pozicionirajo.

Rok za oddajo fotografij, s katerimi želijo fotografi sodelovati v nagradni igri Poslikajmo Slovenijo, je 15. december 2009. Med vsemi objavljenimi fotografijami na portalu Picture Slovenia bo strokovna žirija, sestavljena iz priznanih slovenskih fotografov ter predstavnika Nikon Slovenija Roka Gašpariča, izbrala najlepše fotografije po posameznih kategorijah.

Najboljše fotografije bodo med drugim na jumbo plakatih vabile obiskovalce na obisk sejma Turizem in prosti čas, v času sejma pa bodo razstavljene tudi v preddverju Marmornate dvorane na GR. Avtorji najboljših fotografij bodo nagrade prejeli na posebnem večernem dogodku 22. januarja 2010 na GR. Avtor najboljše fotografije po izboru strokovne žirije in “glasu ljudstva” bo prejel denarno nagrado v znesku tri tisoč evrov (3.000), za zmagovalne fotografije v posameznih kategorijah pa je Nikon zagotovil še 15 nagrad v obliki fotoaparatov v skupnem znesku 11 tisoč evrov (11.000), med njimi tudi Nikon D700 z objektivom Nikkor 24 – 120 MM VR.


Prijavi napako v članku