Telefoni
01.04.2011 08:23
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skrivnostna Nokia T7-00

Nokia se očitno še nekaj časa nebo odpovedala operacijskemu sistemu Symbian.
Nokia se očitno še nekaj časa nebo odpovedala operacijskemu sistemu Symbian.

Ne glede na poslovno sodelovanje z Microsoftom, se Nokia v bližnji prihodnosti ne namerava odpovedati operacijskemu sistemu Symbian. Potem ko so na plano pricurljale informacije o novih modelih Nokie X7-00 in E6-00, na dan prihaja še ena zanimiva informacije v zvezi z napravo Nokia T7-00. Predvideva se namreč, da naprava z oznako T7-00 nebo zgolj prototip, ki ne bo nikoli ogledal dnevne svetlobe, ampak naprava ki je že v začetni fazi razvoja za potrošniški trg.

Če se orientiramo na prejšnje oznake C (osnovni modeli), E (poslovni), N (multimedijski) in X (visoko zmogljivi), oznaka T kaže na občutne spremembe v smeri razvoja Nokije. Dejstvo je, da je T neznana kategorija, ki se bo očitno ponašala z ločljivostjo zaslona 360×640 in operacijskim sistemom Symbian ^ 3. Malo nenavadne informacije, pa vendar so te pricurljale kar iz Ovijevega Publisherja.

Zanimivo je tudi, da so se informacije pojavile v Nokijinih User Agent datotekah. Sledeč po temu, bo nov pametni telefon Nokia T7-00 premogel procesor ARM, dve programski tipki, brezžični modul Wi-Fi, Bluetooth ter podporo za 3G UMTS / HSDPA. Podobne specifikacije imata modela N8 in C7, ki prav tako delujeta na operacijskem sistemu Symbian.


Prijavi napako v članku