Igre
07.06.2022 13:45
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sklepno dejanje Slovenskega državnega prvenstva v e-športih

V Thermani Laško se je preteklo nedeljo odvijala slavnostna podelitev plaket in medalj najboljšim v drugi sezoni Slovenskega državnega prvenstva v e-športih pod okriljem E-športne zveze Slovenije. E-športna zveza Slovenije ali EŠZS je krovna neprofitna organizacija za promocijo in regulacijo e-športa v Sloveniji.

Plaket je bilo za vse tekmovalce dovolj Foto: Peter Žagar

Plaket je bilo za vse tekmovalce dovolj Foto: Peter Žagar

Zveza, ki ima sedem društev in več kot 600 članov je v drugi izvedbi priredila tekmovanja v kar šestih igrah: League of Legends (taktična MOBA igra), Valorant (strelska igra), FIFA22 (športna simulacija), Rocket League (fantazijska športna igra), Asseto Corsa Competizione (digitalne cestno krožne dirke) in DiRT Rally 2.0 (digitalni reli). Dirkaški igri sta bili organizirani v sodelovanju z Zvezo za AvtoŠport Slovenije – AŠ 2005, izvedlo pa ga je društvo Slo-racing. Program podelitve je povezoval podpredsednik zveze Goran Kužet za glasbeno spremljavo na akustični kitari pa je poskrbel pevec skupine Big Addiction, Roman Kopitar.

Program je povezoval Goran Kužet, podpredsednik EŠZS. Foto: Peter Žagar

Program je povezoval Goran Kužet, podpredsednik EŠZS. Foto: Peter Žagar

Za glasbo je poskrbel Roman Kopitar (Big Addiction). Foto: Peter Žagar

Za glasbo je poskrbel Roman Kopitar (Big Addiction). Foto: Peter Žagar

Posamezni zmagovalci ali ekipe po igrah so bili sledeči.

V Asseto Corsa je naslov prvaka ubranil Denis Medvešek (SRT SimRacingCockpit), drugo mesto je zasedel Gašper Mrak (Autistični Autobus), tretji pa je bil Jure Artač Vičič (SRT Groundhogs). Ekipno zmago je osvojila ekipa SRT SimRacingCockpit (poleg Medveška še Blaž Majcen).

Tudi v digitalnem reliju Dirt 2.0 je Andrej Čuk (Čuk SRT) ubranil naslov prvaka. Na drugem mestu je bil Marko Čuk (Čuk SRT), tretje mesto pa je zasedel Mitja Velkavrh (Velkavrh rally team). Nepresenetljivo je ekipni naslov dobila ekipa Čuk SRT.

Enosmerna ulica za dirkaške zmagovalce. (M. Čuk, A. Čuk, M. Velkavrh) Foto: Peter Žagar

Enosmerna ulica za dirkaške zmagovalce. (M. Čuk, A. Čuk, M. Velkavrh) Foto: Peter Žagar

V nogometni simulaciji FIFA 22, Sašo Kavaš (Sneaky Foxes) nadaljuje seznam tekmovalcev, ki jim je uspelo zadržati naslov prvaka, ki so ga osvojili v lanski sezoni. Na drugem mestu mu je sledil Anej Pucko (Cyber Wolves Esports) na tretjem mestu pa je končal Gal Jurca (Outset).

Sekretar Sneaky Foxes - Filip Pantar (levo) in Sašo Kavaš (desno), zmagovalec SDP v FIFA 22 že drugo leto zapored. Foto: Peter Žagar

Sekretar Sneaky Foxes – Filip Pantar (levo) in Sašo Kavaš (desno), zmagovalec SDP v FIFA 22 že drugo leto zapored. Foto: Peter Žagar

V fantazijski igri igranja nogometa z avti, Rocket League, je slavila ekipa SUIIIII, na drugo mesto se je uvrstila ekipa Cyber Wolves Esports, tretja je bila ekipa Koze igranje.

V taktični MOBA igri League of Legends so prevladovale z mednarodnim terenom (EBL) utrjene ekipe društva Cyberwolves Esports. Prvo mesto je zasedla ekipa Offbrand Wolves, drugo pa Cyber Wolves Academy. Tretje mesto si je priborila ekipa društva Sneaky Foxes, ki je tako onemogočila popolno prevlado Cyber Wolves Esports.

V trenutno najbolj popularni in igrani strelski igri Valorant je prvo mesto z lahkoto zasedla ekipa podjetja T-2, Diamant, ki trenutno kot edina slovenska predstavnica uspešno nastopa tudi na regijskem Valorant tekmovanju VRL East Surge. Tudi v Valorantu je ekipa Cyber Wolves Esports zasedla drugo mesto in dodala v svoj nabor še eno izvrstno uvrstitev v 2. sezoni. Tretje mesto so si zagotovili Fortnite Lovers (Outset).

Diamant Esports, nesporni zmagovalci Valorant SDP (Nejc Mis). Foto: Peter Žagar

Diamant Esports, nesporni zmagovalci Valorant SDP (Nejc Mis). Foto: Peter Žagar

Cyber Wolves so trenutno št.1 v Sloveniji. Foto: Peter Žagar

Cyber Wolves so trenutno št.1 v Sloveniji. Foto: Peter Žagar

Prav tako kot lani je tudi letos bilo podeljenih še nekaj nagrad v drugih kategorijah. Nagrado za najboljšega komentatorja sezone je prejel Jaka Pregelj (FIFA22), nagrado za društvo, ki je v pretekli sezoni največ pripevalo k razvoju e-športa v Sloveniji je dobilo društvo Sneaky Foxes. Posamezniki in dobitniki nagrad, zaslužni za izreden prispevek k e-športu za leto 2021 so bili Gregor Stariha, Goran Kužet in Gašper Bakač.

Sneaky Foxes od leve proti desni Goran Kužet (predsednik) Filip Pantar (Sekretar) Anže Plazl (Vodja ekip)

Sneaky Foxes od leve proti desni Goran Kužet (predsednik) Filip Pantar (Sekretar) Anže Plazl (Vodja ekip)

Prenos prvenstva, ki ste ga lahko spremljali na Twitch kanalu EŠZS je omogočil T-2 d.o.o. Tekme, ki ste jih zamudili ali pa bi si jih radi samo še enkrat ogledali, vas čakajo na YouTube kanalu EŠZS.

Poleg podelitve nagrad zmagovalcem, je na dogodku potekala še simbolična predaja zbranih sredstev na dobrodelnem dogodku decembra 2021, zavodu Nora (Logout) in humanitarnemu društvu Enostavno pomagam. EŠZS je na 12 urnem dobrodelnem streamu, ki ga je vodil Jan Vaukman -Vauks in so se ga udeležili številni znani Slovenci, zbrala 6.395 eur.

Sneaky Foxes od leve proti desni Goran Kužet (predsednik) Filip Pantar (Sekretar) Anže Plazl (Vodja ekip)

Lepa gesta za lep zaključek dogodka. Foto: Peter Žagar

Predsednik EŠZS, Gašper Bakač poudarja, da je prihodnost e-športa v Sloveniji svetla, saj imamo z EŠZS končno tudi v Sloveniji, po zgledu ostalih držav, vzpostavljen ekosistem e-športa s tekmovalno orientiranimi društvi, ki veliko obetajo (Diamant Esports, Cyber Wolves Esports, Sneaky Foxes) in ogromnim potencialom tekmovalcev, ki lahko in ki že posegajo po najvišjih mestih na svetovnih tekmovanjih in so del ekip najvišjega ranga.

Gašper Bakač - predsednik EŠZS. Foto: Rudi Ogris

Gašper Bakač – predsednik EŠZS. Foto: Rudi Ogris

Članek napisal: Gašper Bakač


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
E-športna zveza Slovenije e-šport

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Za več informacij so vam na voljo pri E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Naša naloga je enostavna: podjetjem pomagati na poti k digitalni transformaciji. Kot član SoftwareONE, vodilnega globalnega ponudnika celovitih programskih in oblačnih tehnoloških ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več