Računalništvo, telefonija
10.07.2013 06:17

Deli z drugimi:

Share

Širokopasovni internet 4G/LTE na Mount Everestu

Podjetje Huawei je v sodelovanju s kitajskim ponudnikom storitev mobilne telefonije China Mobile na območju baznih taborov na Mount Everestu postavilo prvo bazno postajo TD-LTE. Ta alpinistom zagotavlja enostavna in cenovno dostopno koriščenje storitev hitrega omrežja 4G/LTE.
Najvišja gora na svetu je bogatejša za edinstveno bazno postajo 3G.
Najvišja gora na svetu je bogatejša za edinstveno bazno postajo 3G.

Tokrat od vodilnega kitajskega podjetja Huawei prihaja dobra novica za vse, ki se v bližnji prihodnosti nameravate odpraviti na vrh sveta. Njihovi inženirji so namreč v sodelovanju s kitajskim ponudnikom storitev mobilne telefonije China Mobile na območju baznih taborov na Mount Everestu postavil prvo bazno postajo TD-LTE, ki omogoča uporabo storitev mobilnega omrežja 4G. Bazna postaja je postavljena na nadmorski višini 5.200 metov in zagotavlja koriščenje tako govornih storitev kot dostop do mobilnega interneta.

Bazna postaja TD-LTE s hitrim mobilnim omrežjem 4G/LTE alpinistom prinaša predvsem možnost hitrega, cenovno ugodnega in enostavnega komuniciranja z zunanjim svetom ter hiter dostop do svetovnega spleta. Ta bo dejansko alpinistom precej olajšala in pocenila odpravo na najvišjo goro sveta, poleg tega pa jim bo še pohitrila dostop do svetovnega spleta, saj so ti doslej imeli na voljo le dostop do počasnejšega mobilnega interneta 3G. To sta podjetji Huawei in China Mobile postavili že leta 2008, in sicer tik pred pričetkom poletnih olimpijskih iger na Kitajskem.


Prijavi napako v članku