Računalništvo, telefonija
12.02.2007 13:56
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SiOL TV z videom na zahtevo

SiOL uvaja vrsto novosti na področju širokopasovnih vsebin in storitev, med drugim novo storitveno platformo za IP TV. Ta predstavlja naslednjo stopnjo razvoja SiOL-ovih multimedijskih storitev in omogoča niz tehnološko naprednih interaktivnih storitev in vsebin. Te bodo v prihodnosti bistveno vplivale na izkustvo sprejemanja TV-programov in drugih avdiovizualnih vsebin, pa tudi na poslovne modele in odnose med njihovimi producenti, ponudniki komunikacijskega kanala, oglaševalci in občinstvom oziroma naročniki internetnih storitev. Nova storitvena platforma bo v prvi fazi na voljo v Ljubljani in Mariboru, kasneje se bo njena dostopnost razširila na ostala regijska središča in postopoma na celo Slovenijo.

Ena od pomembnih novih storitev SiOL TV, ki bo v okviru naročniškega paketa Trio na voljo že od 1. marca, je video na zahtevo. Storitev bo gledalcem omogočila, da si s seznama filmov in drugih TV-vsebin na svoj TV-zaslon prikličejo izbranega, ga pogledajo, vmes prekinjajo in znova zaženejo glede na lastne preference. V začetnem naboru filmov in drugih vsebin na zahtevo bo 60 celovečernih filmov raznolikega izbora (od uspešnic hollywoodske A produkcije do kakovostnih evropskih filmov), seznam pa se bo sproti dopolnjeval. Osveževanja bodo potekala najmanj mesečno.

Poleg videa na zahtevo bo nadgrajeni TV-vmesnik omogočal tudi snemanje televizijskih oddaj in njihovo shranjevanje na SiOL-ovem strežniku. Nastavitev snemanja posamezne oddaje bo možna najkasneje 15 minut pred njenim začetkom, hkrati bo možno hraniti do 6 ur posnetkov in si jih ogledati v času največ dva dni od začetka snemanja. Nadgradnje storitve bodo šle predvsem v smeri prilagajanja uporabnikom, tako v smislu količine prostora za shranjevanje oddaj kot tudi dolžine obdobja, v katerem bodo posnetki razpoložljivi za ogled.


Prijavi napako v članku