Strojna oprema
28.02.2006 09:35
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SiOL-ov ADSL2+

SiOL bo z jutrišnjim dnem svojim uporabnikom ponudil novosti, ki temeljijo na hitrejšem dostopu do širokopasovnega interneta ADSL 2+. Od 1. marca dalje bodo lahko SiOL-ovi naročniki do interneta dostopali s hitrostjo 20 Mb/s, izkoristili možnost polno razvezanega dostopa, s pomočjo SiOL telefonije ceneje klicali v tujino in tudi brezplačno v stacionarno omrežje Telekoma Slovenije.

Hitrejši dostop do interneta SiOL-ovim uporabnikom omogoča nagradnjo obstoječih in uporabo novih storitev, ki zahtevajo večjo pasovno širino, kot je na primer sklop storitev “triple play”, ki vsebuje tako dostop do interneta, kot tudi internetno telefonijo in IP televizijo – po novem na dveh televizijskih sprejemnikih hkrati. Naročniki katerega koli od SiOL-ovih paketov se tako lahko po novem odločijo za hitrost 10 in 20 Mb/s v smeri proti naročniku. Po besedah direktorja SiOL-a Tomaža Berginca so s ponudbo “na trg vstopili previdno, a zanesljivo, z vsem spoštovanjem do svojih uporabnikov in njihovih potreb po zahtevnejših storitvah.”

Pomemben del SiOL-ove prenovljene ponudbe je tudi polno razvezan dostop, ki ga dopuščajo vsi paketi, tudi paketa Solo in Duo Študent. Pogoj za vzpostavitev priključka ADSL prek polnega razvezanega dostopa je le prekinitev naročniškega razmerja za obstoječi (analogni ali ISDN) telefonski priključek s Telekomom Slovenije, kar po pooblastilu naročnika stori SiOL. Subvencionirane cene opreme za naročnike, ki so s SiOL-om sklenili najmanj dvoletno pogodbo, ostajajo del ponudbe, njihova višina pa je odvisna od paketa in v mnogih primerih ugodnejša.

SiOL z jutrišnjim dnem ponuja tudi ugodnejše telefonske storitve. Naročniki SiOL-ove IP telefonije imajo mesečno na voljo do 120 minut brezplačnih pogovorov v omrežju Telekom Slovenija, ugodnejši pa so tudi klici v tujino. Telefonske storitve v omrežju SiOL ostajajo brezplačne.

Na SiOL-ovo prenovljeno ponudbo se lahko uporabniki od 1. marca dalje naročijo na več kot 150 prodajnih mestih po vsej Sloveniji, in sicer v Teletrgovinah, v Mobitelovih prodajnih centrih, pri pooblaščenih posrednikih ali na spletnem portalu www.siol.net.

Naročniki SiOL paketov Solo, Duo, Trio, Duo Študent in Duo Podjetnik imajo možnost izbire hitrosti svojega paketa 10 Mb/s in 20 Mb/s v smeri proti naročniku ter 768 kbit/s v obratni smeri. Nadgradnja od uporabnika zahteva doplačilo k paketu. Cena je v primeru vseh paketov enaka:
– paket s hitrostjo 10 Mb/s: 11.500 SIT,
– paket s hitrostjo 20 Mb/s: 16.100 SIT.


Prijavi napako v članku