Računalništvo, telefonija
15.09.2008 11:09

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil v Second Lifu poskrbel za dobrodošlico

V soboto, 13.9, se je iztekel rok za prijavo na prvo delovno mesto v virtualnem svetu pri nas. Družba Si.mobil je namreč pred dobrim tednom dni razpisala delovno mesto vodnikov na Si.mobilovem otoku dobrodošlice v virtualnem svetu Second Life. Gre za napredno prakso zaposlovanja in pionirski primer, ko je slovenska družba iz realnega sveta ponudila zaposlitev v virtualnem svetu.

Vodnik bo s svojim avatarjem v virtualnem svetu sprejemal in vodil nove obiskovalce slovenskega otoka, s praktičnimi nasveti pa bo usmerjal tudi že bolj izkušene uporabnike Second Lifa.

Si.mobilova skupnost je vsak dan večja tudi v virtualnem svetu. Zato se je Si.mobil v želji, da bi tako obstoječim kot novim uporabnikom ponudil kar najbolj prijetno izkušnjo z virtualnim svetom, odločil za pomoč v obliki vodnika-avatarja. Glede na izredno hiter razvoj virtualnih svetov in na njihovo naraščajočo uporabo je vodnik-avatar pomemben prispevek k virtualnemu opismenjevanju slovenskih uporabnikov.

Da bi poudarili povezovanje realnega in virtualnega sveta ter spodbudili obisk Second Lifa, bo Si.mobil v kratkem začel z nagradno igro. Na otoku dobrodošlice bodo 14 dni zapored vsak dan skrili po en virtualni telefon Samsung SGH-L810V, obiskovalci pa jih bodo iskali in tisti, ki bo virtualni telefon našel, ga bo v realnem svetu tudi prejel.

Slovenski vstopni otok je Si.mobil odprl konec avgusta ob letošnjem Žuru z razlogom. Otok je v prvi vrsti namenjen novim uporabnikom, saj v slovenskem jeziku ponuja enostavne napotke o vsem, kar uporabnik potrebuje za začetek svojega virtualnega življenja. Slovenija je ena redkih držav, ki ima vstopni otok v Second Lifu v nacionalnem jeziku.

Slovenski uporabniki se lahko v Second Life registirajo v slovenskem jeziku neposredno s strani www.ortoego.com.


Prijavi napako v članku