Računalništvo, telefonija
15.03.2007 13:21

Deli z drugimi:

Share

Silicon Graphics se vrača, v Sloveniji ga zastopa Bron

Podjetje Silicon Graphics (SGI) se vrača na globalni trg, naš IT trg pa je bogatejši za novo podjetje, ki je v tej regiji njegov zastopnik. To je podjetje Bron, družba za informacijsko tehnologijo d.o.o., iz Ljubljane, ki ima namen postani eno naših vodilnih IT podjetij. SGI je v preteklosti na teh trgih sicer že imel pomembno vlogo, s svojo novo usmeritvijo pa jo želi obnoviti in povečati. Bron ima polno podporo za uvajanje njihovih produktov na slovenskem trgu, ekipo pa sestavljajo vsebinski svetovalci, razvijalci, sistemski administratorji in izkušeni projektni vodje.

Kot malo bolj izkušeni veste, je bil SGI v preteklosti znan kot vodilni ponudnik grafičnih postaj in superračunalnikov. Zaradi slabega managementa je zašel v finančne težave, ki jih je zaradi dobrih produktov zdaj uspešno rešil. Novi namagement je preusmeril SGI v ponudnika rešitev, kjer so potrebni visokozmogljivi strežniki in upravljanje velikih količin podatkov. SGI je še vedno prisoten na trgu najzahtevnejših superračunalnikov, poleg tega pa razvija tudi rešitve za uporabnike poslovne informatike, podatkovna skladišča, upravljanje arhivov in analize velikih količin podatkov v vseh oblikah. V rešitvah so vključeni strežniki in diskovni sistemi SGI v topologijah SAN, NAS ali DAS, vključno z najmodernejšimi orodji za preprosto upravljanje. Ponudba SGI temelji na standardnem Linuxu, Microsoftu in tehnologiji Intel, zaradi česar je uporabnik zaščiten, ker uporablja standardno opremo in ni vezan samo na enega dobavitelja.
Na regionalni in globalni ravni namerava SGI letno večati svoj delež na trgu z agresivno prodajno politiko pri prodaji strežnikov in še zlasti diskovnih sistemov. V jadranski regiji naj bi SGI ta cilj dosegel s podjetjem Bron.

Bron se na IT trgu vidi kot ponudnik rešitev kompleksnih problemov, kot so obdelava velikih količin podatkov in zahteve po veliki hitrosti izračunov in analiz. Bron bo aktiven tudi pri svetovanju in uvajanju rešitev na področjih poslovne inteligence, podatkovne infrastrukture in podobno. S svojo usmeritvijo bo Bron deloval tudi na trgih zunaj Slovenije, kjer ustanavlja hčerinska podjetja, razen na Hrvaškem, kjer že deluje partnersko podjetje Silicon Master.

Bron sodeluje tudi z Oraclom in je z njim pogodbeno vezan kot Oracle Partner. Bron se usmerja v izvajanje storitev na Oracle vmesni opremi (Oracle Fusion Middleware) in na Oraclovi podatkovni bazi (Oracle Database). Delujejo na področjih tehničnega svetovanja, instalacij, uglaševanja, postavitve portalov, integracije BPEL in SOA, migracij, podpore ustanavljanju dokumentov in delovnih tokov, podpore neprekinjenega poslovanja, administracije in postavitev rešitev Oracle Collaboration Suite. Na področju poslovne inteligence se usmerjajo v razvoj in vpostavitev Oraclovih rešitev za poslovno inteligenco. So tudi med prvimi v Sloveniji, ki so se usmerili v rešitve pridobljene z Oraclovim nakupom podjetja Siebel.


Prijavi napako v članku